Näistä puhutaan

Ruokamaailman tämän hetken trendeistä ja keskustelunaiheista viisi tärkeintä, ole hyvä! Suhtaudutko sinä näihin hetkellisinä villityksinä vai pidempiaikaisina virtauksina?

1. Mainio muna

lehtikaali-kananmunapasta
Muna on yksi vuoden kiinnosta­vimmista raaka­-aineista. Aiem­min kolesterolipommina pidetty kananmuna onkin nyt mitä par­hainta ravintoa. Tänä vuonna kananmunan inspiroimana on luo­tu jo ainakin keittokirja ja ravinto­laketju. Helppo, edullinen ja moni­puolinen muna räpiköi hienosti vegebuumissa, sillä kananmuna sopii myös lakto­-ovovegetaarista ruokavaliota noudattaville. Kokeile vaikkapa lehtikaali-kananmunapastaa.
 
2. Tervaa ja neulasia

classic jäätelö tummasuklaa-tervaUnohda päärynä ja vanilja, kesän jätskeissä maistuvat nyt mänty, kuusi ja terva. Kokeile vaikka Classicin Tummasuklaa­terva­jäätelöä. Myynnissä vain K­-ruoka­kaupoissa kesäkauden ajan. Jymyn mäntyjäätelö on kauppa­kohtaisesti valikoimissa.

 

 

 

 3. Popsi, popsi makkaraa...

camping popo makkaraJuureksia löytyy jo leivästä, jogurteista, mehu­jäistä – ja nyt myös grillimakkarasta! Uusi HK Camping PoPo sisältää 30 pro­senttia porkkanaa. Jo 50-­vuotias Camping kehitettiin alun perin Sinisen lenkin pikkuveljeksi, hel­pommin grillattavaksi makkaraksi. Juhlavuoden kunniaksi myös Camping Original ja Juusto ovat uudistuneet. 

4. Pikamakua

pikapikkelöidyt kasviksetSäilöminen innostaa taas. Erityi­sesti nousussa on pikapikkelöinti, jossa kasviksia ei säilötä, vaan ne viipyvät etikkaliemessä vain het­ken maustumassa. Tee perinteisiä mummon hölskytyskurkkuja tai kokeile mitä tahansa kauden kasviksia, esimerkiksi pikapikkelöityjä tomaatteja.

 

 

 

 5. Viilein kesäjuoma

siideriErikoisoluiden vanavedessä nousevat nyt siiderit. Kokeile siideriä viinin sijasta vaikka salaatin, juustojen ja jopa jäätelön kanssa!