Ei yhteyttä internetiin. Yritetään luoda yhteyttä...
Pakastamme marjamme tuulitunnelissa, jossa pakastus tapahtuu minuuteissa. Tämän ansiosta marjamme säilyttää makunsa, rakenteensa ja koostumuksensa samana, kuin poimisit sen itse suoraan tuoreena.
Sulaessa marjat ei muuta rakennettaan vaan toimii kauniina koristeena vaikka kakkua koristamaan.
Laillistettu ravitsemusterapeutti Maria Vakkuri kertoo mustikasta tämän.
Mustikka on “Superfood” polyfenolien vuoksi. Antosyaanit, eli kasvien omat väriaineet
joita on Metsämustikassa 4x enemmän kuin pensasmustikassa. Pensasmustikassa väriaineet vain kuoressa, siksi ne ei tahraa. Metsämustikka on runsaskuituinen, 3,3 g/100g
-15 % päivän kuidusta saat 2 dl:sta/120 g:sta mustikoita. Mustikka on myös E-vitamiinin lähde, 20-25 % päivän E-vitamiinista saat 2 dl:sta mustikoita. 2dl mustikoita sisältää lähes yhtä paljon (4 g) kuitua kuin 1,5 viipaletta ruisleipää 2 dl mustikoita sisältää yhtä paljon (2 mg) E-vitamiinia kuin 1 kivetön avokado
Käyttö: sellaisenaan puurossa/jogurtissa/smoothiessa, leivonnaiset/jälkiruoat, mehukeitto
hillo, mehu