Ei yhteyttä internetiin. Yritetään luoda yhteyttä...
Pakastamme marjamme tuulitunnelissa, jossa pakastus tapahtuu minuuteissa. Tämän ansiosta marjamme säilyttää makunsa, rakenteensa ja koostumuksensa samana, kuin poimisit sen itse suoraan tuoreena.
Sulaessa marjat ei muuta rakennettaan vaan toimii kauniina koristeena vaikka kakkua koristamaan.
Runsashappoinen, mutta myös runsaasti sokereita sisältävä marja. Puolukassa on A- ja C- vitamiineja sekä kivennäis- ja hivenaineita, muun muassa magnesiumia ja magaania. Siinä on flavonoideja ja lignaaneja, joilla tiedetään olevan syöpiä ja sydän- ja verisuonisairauksia ehkäisevä vaikutus. Erityisesti lignaaneja puolukassa on enemmän kuin muissa marjoissa. Antioksidanttitehokkuudeltaan puolukka on yksi parhaista marjoista. Karpalon tavoin puolukkakin on bakteriostaattinen marja, joka tarkoittaa sitä, että sen tiedetään estävän mm. haitallisten suolistobakteerien kasvua.
Puolukan hapan maku tasapainottuu parhaiten makeissa leivonnaisissa, mutta myös monien riista- ja liharuokien kanssa puolukka sopii hyvin.
Kannattaa kokeilla uusia makuyhdistelmiä. Aina marjan raikas hapokkuus ei välttämättä ole haitaksi. Kiisseleihin, hyytelöihin ja keittoihin puolukka tuo raikasta aromia, samoin puuroihin.
Lähde Arktiset Aromit ry