Ei yhteyttä internetiin. Yritetään luoda yhteyttä...
Valdeon-juusto on peräisin nimensä mukaisesti Posada de Valdeonin alueelta Espanjan pohjoisosassa sijaitsevilta Picos de Europa-vuorilta. Juuston pääraaka-aine on lehmänmaito, mutta juuston valmistukseen käytetään noin 5% vuohenmaitoa, mikä tekee juustosta hieman hapanta. Valmistuksen aikana juusto kuivasuolataan vuorisuolalla ja juusto kypsyy paikallisissa luolissa 2-4 kuukautta. Juusto kääritään perinteisesti vaahteranlehtiin, jonka tarkoitus on antaa kuoren hengittää kypsymisen aikana. Valmiissa juustossa on sinivihreät homesuonet ja rakenne on hyvin pehmeä. Juusto on maultaan miedon mausteinen ja suolainen. Tarjoile juusto makean viinin kanssa, sopii myös ruoanlaittoon. Yksittäisen tuotteen keskimääräinen paino on 2 500 g.