Jo lähes 10 miljoonaa jäykkäkouristusrokotetta lahjoitettu

Tiistai 31.01.2017 - klo 11.01

K-ruokakaupat sekä Pampersin ja UNICEFin kampanja ovat lahjoittaneet Suomessa jo lähes kymmenen miljoonaa jäykkäkouristusrokotetta köyhiin maihin. K-ruokakaupat ovat osallistuivat kansainväliseen rokotekampanjaan jo yhdeksän kertaa.

Jokaisesta loka-joulukuussa 2016 K-ruokakaupoista ostetusta Pampers-tuotteesta lahjoitettiin neljä rokotetta UNICEFin jäykkäkouristuksen vastaiseen ohjelmaan, jolla suojellaan äitejä ja vastasyntyneitä. K-ruokakaupat ja Pampers lahjoittivat jokaisesta K-ruokakaupassa myydystä Pampers-tuotteesta kumpikin kahden rokotteen arvoa vastaavan summan. Loka-joulukuussa 2016 järjestettävän rokotekampanjan avulla kerättiin varoja UNICEFin jäykkäkouristuksen vastaiseen ohjelmaan. Yhteensä neljää rokotetta vastaava lahjoitussumma on 0,312 euroa. Lahjoituksella voitiin tukea myös rokotteiden jakelua.

Rokotusohjelmallaan UNICEF, Pampers ja yhteistyökumppanit tähtäävät äitien ja vastasyntyneiden jäykkäkouristuksen hävittämiseen maailmasta. Kampanja on auttanut hävittämään taudin jo 18 maasta, ja sen avulla on pelastettu 500 000 vastasyntyneen henki. Jäykkäkouristusta esiintyy edelleen 20 maassa.

K-ryhmä keskittyy vastuullisuustyössään erityisesti lasten hyvinvoinnin varmistamiseen sekä kotimaassa että ulkomailla.

– Haluamme omalta osaltamme olla mukana edistämässä kehitysmaiden lasten hyvinvointia. Pampersin ja UNICEFin rokotekampanjatuotteita ostamalla myös asiakkaan on helppo tukea tärkeää työtä jäykkäkouristuksen hävittämiseksi maailmasta, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan vastuullisuuspäällikkö Timo Jäske.

Yksi UNICEFin jäykkäkouristuksen vastaisen ohjelman tavoitteista on, että riskimaissa kaikki hedelmällisessä iässä ja raskaana olevat naiset saisivat kolmen annoksen jäykkäkouristusrokotuksen. Rokotus suojaa äitiä viisi vuotta ja hänen vauvaansa kaksi kuukautta syntymän jälkeen. Pampers-tuotteiden myynnillä eri puolilla maailmaa kerätyt varat ohjataan tämän tavoitteen toteuttamiseen.

UNICEF ei tue mitään tuotemerkkejä tai tuotteita. Pampers on Procter & Gamblen tuotemerkki.

Rokotekampanja parantaa maailmaa

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.