Koblasnik - tsaarin makkaramestarin suosikit

Vuonna 1699 Venäjän tsaari, Pietari Suuri ihastui puolalaisen makkarimestarin Pavel Koblasnikin valmistamiin herkkuihin ja palkkasi miehen makkarantekijäksi Pietarin hoviin. Siitä lähtien Koblansnikin suku toimi tsaarien makkaramestareina. 

Suvun reseptit säilyivät Venäjän vallankumouksen pyörteissä. Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen Pavelin jälkeläinen kreivi Viktor Koblasnik otti mukaansa suvun kaikki makkararespetit ja muutti Suomeen.

Kreivi Koblasnik on paljastanut Wurstin Makkaratiimille muutaman reseptin salat. Wurstin Kreivi Koblasnik -sarjaan kuuluuvat Viktor Grillimakkara 300g, Katariina Grillisolakka 250g, Rasputin mustanakki 250g sekä Aleksanteri palvikinkku 300g ja Aleksanteri sinappi palvikinkku 300g. Tuotteet ovat saatavilla ainoastaan K-ruokakaupoista. Koblasnik makkaroista ja nakeista voit valmistaa vaikkapa Kasakan makkara wrappin.

Rasputin Mustanakki 250g 

Myös tsaarittaren neuvonantaja Rasputin on saanut oman nimikkotuotteen. Koblasnik Rasputin Mustanakki on perinteinen ohrasuurimoista, ruisjauhoista ja verijauheesta valmistettu nakki. Tuote on valmiiksi kypsä. Parhaimman tuloksen saat, kun paistat kuoren rapeaksi. Nakki on laktoositon ja sen lihapitoisuus on 29%.

Viktor Grillimakkara 300g

Viktor Grillimakkara on osa Koblasnik-tuotesarjaa ja se on valmistettu kreivi Koblasnikin reseptin mukaan. Viktor-makkara oli yli kaksimetrisen Venäjän tsaarin Pietari Suuren lempimakkara. Makkara on laktoositon, gluteeniton ja sen lihapitoisuus on 84%. 

Katariina Grillisolakka 250g

Koblasnik-tuotesarjan Katariina Grillisolakka on kreivi Koblasnikin reseptin mukaan valmistettu lihaisa nakki. Valmista nakista herkullisia ruokia tai nauti sen mausta sellaisenaan. Nakki on laktoositon, gluteeniton ja sen lihapitoisuus on 84%.

ViktorKatarinaRasputin

Aleksanteri palvikinkku 300g

Tsaari Aleksanteri ensimmäisen hovilääkäri  Atkinski laati tsaarittaren pyynnöstä tsaarille ruokavalion, jotta juhlaparaateissa käytetty miekkavyö taas ylettyisi tsaarin vyötärölle. Vähähiilihydraattisen dieetin runkona toimi makkaramestari Koblasnikin kehittämä kinkku, jolle annettiin nimeksi Aleksanteri. Aleksanteri palvikinkku on mehevän maukas leikkele. Maukkautta siihen antaa leikkeleen reunan pieni makusilava. Leikkele on laktoositon ja gluteeniton ja sen lihapitoisuus on 85%.

Aleksanteri sinappi palvikinkku 300 g 

Koblasnik Aleksanteri sinappi palvikinkussa maukkautta antaa reunan pieni makusilava ja sinappi-korppujauhokuorrute. Leikkele on laktoositon ja sen lihapitoisuus on 85%.
AleksanteriAleksanteri

Lue lisää tarinoita Koblasnikin suvusta ja makkaramestareiden valmistamista tuotteista Wurstin Koblasnik-sivuilta.