Ruusujen kielellä

Pirkka Reilun kaupan ruusuilla on oma, viktoriaaniselta ajalta periytynyt salakielensä. Mitä tarkoittaa kimppu valkoisia ruusuja? Entäpä kaksi keltaista tai yksi tulipunainen ruusu? Tutustu kukkien kieleen ja paljasta ajatuksesi kukkasin! 

Viktoriaanisella ajalla kaikilla kukilla sekä kukkien eri väreillä ja lukumäärillä oli omat merkityksensä, joilla rakastavaiset saattoivat viestiä salaa keskenään. Esimerkiksi päivänkakkara kertoi viattomuudesta, unikko lohdutti, ja esikko kuiski hiljaista rakkautta.

Vaikka nykyteknologian aikakaudella tunteiden ilmaiseminen tekstiviestillä tai sähköpostilla on helpompaa kuin koskaan, kukkien herkkä ilmaisuvoima ei ole menettänyt merkitystään.

Sano se Pirkka Reilun kaupan ruusuin

Ruusut ovat perinteisesti arvostettuja onnittelukukkasia. Niiden avulla voit kuitenkin paljastaa myös kaikkein salaisimmat tunteesi! Nappaa seuraavalla kauppareissullasi mukaan kimppu sertifioiduilla Reilun kaupan tiloilla kasvaneita Pirkka-ruusuja ja pue tunteesi kukkien asuun.

Ruusujen kielioppi

Kukkien kielioppi vaihtelee ajan ja paikan mukaan. Esimerkiksi valkoinen on länsimaissa puhtauden ja viattomuuden väri, kun taas idässä se symboloi surua ja kuolemaa. Kukkien kielellä puhuttaessa kannattaakin unohtaa tarkat ohjeet ja luottaa ennen kaikkea omiin tunteisiin!

Väri

Valkoinen: viattomuus, vilpittömyys, ystävyys, suru
Keltainen: harmonia
Oranssi: viehätys ja intohimo
Vaaleanpunainen: viehättävyys ja hellä rakkaus
Punainen: rakkaus ja intohimo
Viininpunainen: kauneus
Violetti: älykkyys, oikeamielisyys, voima

Lukumäärä

Yksi: Rakastan sinua!
Kaksi: Haluan tavata sinut uudestaan.
Kolme: Voimmeko olla kahden?
Neljä: Kunnioitan sinua.
Viisi: Rakastan sinua.
Kuusi: Parane pian!
Seitsemän: Tuletko puolisokseni?
Kahdeksan: Olen ikuisesti sinun.
Yhdeksän: Olen aina ystäväsi.
Kymmenen: Teen puolestasi kaikkeni.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.