Näyttävä tulppaaniasetelma x 8

Torstai 02.03.2017 - klo 11.20

Tulppaani on ruusun ohella suomalaisten lempikukka. Sitä ostetaan niin kotiin omaksi iloksi kuin lahjaksi ja tuliaisiksi. Tässä kahdeksan ideaa tulppaanikimpun asetteluun. Lue artikkelin lopusta myös tulppaanin hoito-ohjeet ja kukkaloisto jatkuu kotona entistä pidempään!

Asetelmissa käytetyt tulppaanit ovat erikoislajikkeita: papukaijatulppaaneita, isokukkaisia, ripsureunaisia ja kerrottukukkaisia tulppaaneita. Kukan varren pituus on 40 cm ja yhdessä kimpussa on 20 tulppaania. Tulppaanit ovat suomalaisia ja tulevat Partaharjun puutarhalta. Tulppaaneja on saatavilla osasta K-Citymarketeja.

Hyödynnä kukka-asetelmissa mustikanvarpuja ja pajunoksia sekä erilaisia maljakoita ja ruukkuja. Leikkaa rohkeasti myös tulppaanien varsia erilaisiin asetelmiin sopiviksi.

Juhlavuoden maljakot

Iittala juhlistaa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa Suomi 100 -erikoiskokoelmalla. Kokoelmaa teemoittaa Iittalan lasitehtaalla kehitetty ultramariinin sininen sävy. Kukka-asetelmissakin nähtäviä Suomi 100 -kokoelman Aalto-maljakoita on saatavilla vain vuoden 2017 ajan. Tutustu maljakkovalikoimaan omassa K-Citymarketissasi.

1. Suomi 100 -maljakko2. Suomi 100 -maljakko3.  Aalto-maljakko4. Mustikanvarvut mukaan kimppuun5. Lasipullot kukkamaljakkoina6. Kuohuviinilasi ja pajunoksat7. Tulppaanit kukkaruukussa8. Tulppaanit kukkaruukussa

Näin hoidat tulppaaneita

Tulppaaneille kannattaa leikata uusi imupinta ennen niiden asettamista maljakkoon. Uuden imupinnan saamiseksi katkaise tulppaanin varresta 1 cm pois leikkaamalla koko nipun varret samalla kertaa poikki. Aseta tulppaanit maljakkoon haaleaan, vähäiseen veteen. Vaihda vesi päivittäin.

Tulppaani viihtyy paremmin viileässä kuin suorassa auringonpaisteessa. Säilytä tulppaanit hieman kauempana etyleeniä tuottavista hedelmistä kuten banaaneista, omenoista ja tomaateista. 

Kukkaloistoa Pirkka-tulppaaneilla

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.