Kotikokin unelmatyö

Vappu Pimiä kokkaa kotona ja Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmassa.

Mitä tänään syötäisiin? -ohjelman kuvauspäivä on tehokas. Yhden päivän aikana nauhoitetaan kuusi jaksoa.

”Välillä vaan vaihdetaan paitaa, katsotaan seuraavan jakson reseptiikka ja jatketaan”, kuvailee ohjelman tuore juontaja Vappu Pimiä.

Hän on tullut television katsojille tutuksi rempseänä ja sanavalmiina juontajana, mutta on myös intohimoinen ruoanlaittaja, joka on julkaissut kaksi omaa keittokirjaa. Mitä tänään syötäisiin? -ohjelman idea on Vapun mielestä osuva: monessa perheessä kaivataan helppoon arkiruokaan vaihtelua ja uusia ideoita.

”Meillä suosikkiruoka on valkosipulipasta. Jos mies ja esikoinen saisivat päättää, sitä syötäisiin varmaan joka päivä. Tarvittavia aineksia, pastaa, valkosipulia, öljyä ja kuivattuja chilejä, löytyy kaapista aina.”

Vapun suosikkeja hänen ruudussa laittamistaan Mitä tänään syötäisiin? -ohjelman ruoista ovat kevyt smoothiekakku ja tortillapizzat. Niiden ohjeet löydät K-ruoan reseptisivuilta.

”Tortillapizzat kuulostivat erikoi silta, mutta olivatkin tosi hyviä. Tein niitä juuri lasten kanssa, kun mies oli matkoilla ja oli kiire saada ruokaa. Pizza meni kuin kuumille kiville.”

Lapset Vappu ottaa mielellään mukaan keittiöpuuhiin. Alle vuoden ikäinen Selma on vielä liian pieni kokkaamaan, mutta 3-vuotias Viola on innokas leipoja, pöydän kattaja ja taikinan virallinen koemaistaja. Mutta miten suositun juontajan aika riittää arkiseen ruoanlaittoon?

”Meillä syödään arkisin nopeita ruokia. Eilen tein riisisalaattia, johon laitoin kanaa ja vihanneksia. Teen myös paljon keittoja ja ruokia, jotka voi esivalmistella edellisenä iltana. Yleensä laitan ruokaa niin paljon, että sitä riittää seuraavaksi päiväksi. Ja olen aika natsi siitä, että ruoka myös syödään yhdessä!”

KukaVappu
Vappu Pimiä

Lempiraaka-aineeni
Kotimainen karitsanliha ja tomaatit.

Arjen bravuurini
Jauhelihalinssikeitto. Ohje on ensimmäisessä keittokirjassani ja siitä tulee hyvää palautetta etenkin miehiltä.

Herkuttelen
Suklaalla, jälkkäreillä, irtokarkeilla – leivon myös usein pullaa ja muffineita.