Makeiset ja naposteltavat

Pirkka-sarjassa on joskus ollut rommileivoskeksi, joka oli lempikeksini. Voisiko keksin saada uudelleen valikoimiinne?

Rommileivoskeksi poistui Pirkka-sarjasta useampi vuosi sitten valmistajan lopetettua kyseisen keksin tuotannon. Keksiä on kaivattu kovasti, mutta täysin samanlaista tuotetta ei valitettavasti ole enää mahdollista saada.

Voiko Pirkka tummaa suklaata käyttää leivontaan?

Pirkka tumma suklaa sopii mainiosti myös leivontaan sekä jälkiruokiin. Pirkka.fi:stä löytyy esimerkiksi vadelmamutakakkuohje, jossa on kyseistä suklaata käytetty. Pirkka-sarjaan on myöhemmin tulossa myös Pirkka leivontasuklaa, joka on erityisesti kehitetty leivontaa varten.

Miten Pirkka Luomu luumut voivat säilyä niin hyvin ilman säilöntäaineita?

Pirkka Luomu luumut on käsitelty korkeassa lämpötilassa valmistuksen aikana, jolloin säilyvyys saadaan pitkäksi ilman säilöntäaineita. Tästä syystä avattu luumupakkaus tulee säilyttää jääkaapissa hyvin suljettuna.

Miksi Pirkka eksoottisessa hedelmä-maapähkinäsekoituspakkauksessa on ainesosaluettelon perässä merkintä: Saattaa sisältää pieniä määriä pähkinää? Tuotteessa on kuitenkin maapähkinää, joka on merkitty ainesosaluetteloon sekä tuotenimeen.

Pakkausmerkintäasetuksen mukaan maapähkinä täytyy merkitä erikseen muista pähkinöistä. Pähkinämerkintään (saattaa sisältää pähkinää) sisältyvät mantelit, hasselpähkinät, pistaasit, saksanpähkinät jne. Toisinaan nämä saatetaan merkitä suoraan pähkinän nimellä, mikäli tuotantotiloissa käytetään vain tiettyä pähkinälajia tai mantelia. Mikäli pakkauksessa käytetään merkintää saattaa sisältää pähkinää, niin pähkinä- tai manteliallergisen kannattaa jättää tuote syömättä. Maapähkinää tähän pähkinämerkintään ei siis saa sisällyttää, joten siitä täytyy olla erikseen maininta.
Tässä tapauksessa tuotenimi ja ainesosaluettelo tuovat esille sen, että tuotteessa on maapähkinää, joten tehtaalla käsiteltävät muut, mahdollisen kontaminaatiota aiheuttavat pähkinät sisältyvät pähkinävaroitukseen.