Ruokavisa-kilpailun voittajat pyöräyttivät helpon marjakakun

Vinkkilän koulun oppilaat Vehmaalta voittivat marraskuussa järjestetyn Ruokavisa-kilpailun. Voittajat kävivät Mitä tänään syötäisiin? -jaksossa kertomassa voitostaan Ruokavisasta ja valmistivat Akin kanssa helpon marjakakun ja raikkaan mansikkajuoman.

Ruokavisa on yläkouluille suunnattu ruokakasvatuksen opetuskokonaisuus. Kisaan osallistui eri kouluista 60 opetusryhmää Uudeltamaalta, Varsinais-Suomesta ja Etelä-Savosta. Loppukilpailussa oppilaiden tehtävänä oli valmistaa ennakkoon suunnittelemansa kolmen ruokalajin menu ja perustella valintansa vastuullisuuden näkökulmasta.

Ruokavisan tiukan loppukilpailun voitti Vinkkilän koulu Vehmaalta, Varsinais-Suomesta. Vinkkilän joukkueessa kisasivat 9.-luokkalaiset kotitalousryhmän oppilaat Suvi Arvela, Sofia Isolauri, Miriam Lehtinen ja Satu Rantanen. Joukkuetta luotsasi kotitalousopettaja Kaisa Kraatila. Vehmaalaiset kokkasivat alkuruokana suppilovahverokeittoa, pääruokana hirvenjauhelihapihvejä, puolukkakastiketta ja hunajaisia rosmariinijuureksia sekä jälkiruokana vaniljaisia mustikkatartaletteja.

Vinkkilän koulun oppilaat Vehmaalta voittivat marraskuussa järjestetyn Ruokavisa-kilpailun. Voittajat kävivät Mitä tänään syötäisiin? -jaksossa kertomassa voitostaan Ruokavisasta ja valmistivat Akin kanssa helpon marjakakun ja raikkaan mansikkajuoman.

Ruokavisan voiton kunniaksi voittajat kutsuttiin Mitä tänään syötäisiin? -jaksoon kokkailemaan. Voittajat valmistivat Akin kanssa helposti valmistuvan marjakakun ja raikkaan mansikkajuoman. Kakusta erikoisen teki se, että sen valmistamiseen ei tarvittu lainkaan kananmunaa. Kuvaukset sujuivat loistavasti ja kuvausten lomassa ehdittiin heittämään vitsiäkin. Voittajajoukkueen kanssa kokkaillut Aki kehui koululaisia reippaasta ja iloisesta asenteesta!

- Totta kai kuvaustilanteessa vähän jännitti, koska se oli kuitenkin ensimmäinen kertani televisiossa, kertoi Satu Rantanen kuvausten jälkeen.

- Kuvaustilanne oli erilainen mitä olin kuvitellut. Siinä otettiin paljon yksittäisiä ja lyhyitä ottoja. Siten ottojen välissä pystyi puhumaan mikä oli hauskaa, jatkaa Rantanen.

- Hienoa oli, että näki julkkiskokit ja pääsi telkkariin. Kuvauksissa oleminen oli hieno ja avartava kokemus, kertoi puolestaan Miriam Lehtinen kuvausten jälkeen.

Rantanen ja Lehtinen kertoivat, että vaikka Ruokavisassa voitto lohkesikin, ruoanlaitto on enemmän harrastus kuin elämäntapa. Nuoret naiset kertoivat tämän kevään olleen erityisen jännittävä, sillä peruskoulun päättymisen johdosta he olivat nyt hakeneet toisen asteen koulutuspaikkoihin.

Oheinen Mitä tänään syötäisiin? -jakso lähettiin perjantaina 16.5.2014. Jaksoa pääset katsomaan alta!

Katso reseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.