Pääsiäisen leivonta

Pääsiäisen kahvipöydässä maistuvat kevään ihanimmat leivonnaiset. Onko suosikkisi jokin pääsiäisen klassikoista kuten rahkapiirakka ja babat vai pääsiäisen uudet herkut kuten mämmimudcake ja pääsiäsimuffinssit?

Pääsiäisleivonnaiset rahkasta

Rahka on pääsiäisleivonnaisten tärkein raaka-aine. Rahkapullat syntyvät perinteisestä pullataikinasta ja niissä maistuu häivähdys keväistä sitruunaa. Pullapohjainen rahkapiirakka riittää isollekin vierasjoukolle, sillä sitä valmistat helposti koko pellillisen. Venäläisen keittiön pääsiäisherkku, kulitsa, on pashan kanssa nautittava klassikkoleivonnainen. Babat taas ovat rommilla tai rommiesanssilla kostutettuja pääsiäispullia.

Leivo mämmistä

Tuttu mämmi sopii moneen leivonnaiseen. Täyteläinen mämmikakku on hyvä valinta kahvipöytään ja mämmimudcake maistuu myös niille, jotka eivät ole mämmin ylimpiä ystäviä. 

Uusia ideoita pääsiäisen kahvipöytään

Jos klassikot eivät ole mieleesi, voit kokeilla myös muita pääsiäisleivonnaisia. Pääsiäispulla ja pääsiäismuffinssit saavat koristeekseen pienet suklaamunat ja pääsiäisen kääretorttu koristellaan makeilla hedelmärakeilla. Pääsiäiskakkua sen sijaan koristaa persikan puolikkaista syntyvät tiput. Pääsiäisen kuppikakut koristellaan karkki- ja leivontahyllystä löytyvillä tarveaineilla. Käytä rohkeasti luovuuttasi ja kahvipöydästä voi löytyä vaikkapa lampaiksi ja pääsiäispupuiksi koristeltuja kuppikakkuja.

Myös mangojuustokakku on pääsiäisen väreissä mainio vaihtoehto. Pääsiäisleivontaan voi hyödyntää myös pakastimen antimia. Jos mustikoit on vielä viime kesästä jäljellä, syntyy niistä pääsiäiseksi kaunis mustikkamarmoroitu juustokakku

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Pääsiäisen leivontavinkit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.