Rairuoho luo pirteää pääsiäistunnelmaa

Juhlista pääsiäistä, uudelleensyntymisen juhlaa, seuraamalla miten pirteä rairuoho herää ikkunalaudallasi. Kun istutat rairuohon ennen palmusunnuntaita, se on parhaimmillaan juuri pääsiäisenä.

Niin pienet kuin isommatkin sormet ilahtuvat hypistellessään tuuhean muhevia ja raikkaan vihreitä rairuohomättäitä. Tämähän tuntuu jo aivan kesältä!

Kevättä purkissa

Voit istuttaa pääsiäisen iloksi ikkunalaudallesi perinteistä rairuohoa tai kokeilla vaihtoehtoisesti vehnän, ohran, kissanruohon tai vaikkapa kiehtovan kähärien herneenversojen kasvattamista.

Kiireisten tai viherpeukalottomien ei myöskään tarvitse olla ilman keväistä piristäjää, sillä kauppojen yrttihyllyiltä löytyvä vehnänoras on mainio valmis ruohotupsu.

Koristeista tunnelmaa

Voit luoda rairuohollesi monenlaisia ilmeitä koristelemalla sen eri tavoin. Oletko kokeilunhaluinen koristelija vai luotatko perinteikkääseen pääsiäistyyliin?

Perinteisimpiä ikisuosikkeja ovat pikkuisten pupujen, tipujen sekä värikkäiden höyhenien lisäksi erilaiset pääsiäiskaramellit, suklaamunat sekä itse maalatut pääsiäismunat. Myös iloisenväriset nauhat, rusetit sekä kukat luovat raikasta pääsiäistunnelmaa.

Villimmät koristelijat voivat luoda kokonaisen rairuohometsän asettelemalla korsien sekaan lasten pieniä muovieläimiä aina kotieläimistä eksoottisiin lintuihin ja norsuihin. Myös Lego-ukot tai vaikkapa pahville liimatut sarjakuvasankarit voivat vallata kokeilunhaluisimman rairuohomättään.

Rairuohon istutusohjeet

  1. Levitä astiaan multaa ja kastele sitä hieman.
  2. Ripottele mullan päälle tasainen kerros siemeniä.
  3. Peitä siemenet ohuella multakerroksella ja kastele kevyesti.
  4. Voit halutessasi peittää astian muovikelmulla itämiseen asti. Tämä nopeuttaa itämistä, mutta ei ole välttämätöntä.
  5. Kastele säännöllisesti.

Rairuoho itää noin viidessä päivässä. Muista istuttaa rairuoho ennen palmusunnuntaita, niin se on parhaimmillaan pääsiäisenä!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.