6 x hellejuoma

Siideriä pidetään oluen jälkeen maailman vanhimpana alkoholijuomana. Siideri on viime vuosina kasvattanut voimakkaasti suosiotaan, ja se on usein raikas ja makeampi vaihtoehto oluelle. Vuonna 2012 jokainen suomalainen nautti siideriä noin yhdeksän litraa. 

Vaihtoehtoja jokaiseen makuun

Perinteiset ranskalaiset siiderit voivat olla hyvinkin happamia, ja nillä on korkea mehupitoisuus. Skandinaaviset siiderit ovat kevyitä ja raikkaita.

Valinnanvaraa löytyy klassisesta kuivasta omenasta tai päärynästä hyvinkin eksoottisilla mausteilla maustettuihin siidereihin. Keinotekoisesti makeutetut juomat sopivat hyvin henkilöille, jotka haluavat vähentää energiansaantiaan. 

Uudet Pirkka-siiderit

Pirkka-sarjassa on siidereitä neljässä maussa: kuiva omena ja eksoottinen ananas sekä raikkaat uutuudet päärynä ja mansikka-lime. Suomessa valmistetut siiderit on pakattu 0,4 l kierrätyspulloihin.

Alkoholittomana hellejuomana voi nauttia jääteetä. Janon sammuttavat perinteinen sitruunanmakuinen jäätee sekä raikkaampi vihreä jäätee. Isoille ja pienille maistuu tuorepuristettu omenamehu. 

Lähde Pirkka-lehti 6-7/2014

Hellejanoon

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.