Gluteenittomat paistopisteleivät Pirkka-sarjaan

Erityisruokavalioiden kysyntä on ollut tasaisessa kasvussa ja varsinkin gluteenittomiin tuotteisiin on kaivattu tuoreita vaihtoehtoja.

Pirkka-sarjaan lanseerattiin syksyllä 2012 gluteenittomat paistotuotteet, sillä asiakkaille haluttiin tarjota tuore leipävaihtoehto gluteenittomien pakastetuotteiden rinnalle. Gluteenittomat paistopisteleivät ovat saaneet hyvää palautetta asiakkailta. Valikoimaa kehitetään edelleen, jotta se vastaa kuluttajien tarpeisiin.

Gluteenittomia leipävaihtoehtoja on kuusi:

Gluteenittomat leivät paistetaan uunikäyttöön suunnitellussa paistopussissa tuoteturvallisuuden (gluteenittomuuden) takaamiseksi.

Paistopussi, jota ei missään vaiheessa avata tai poisteta kaupassa, on polyeteeniä ja kestää muuttumattomana leipien paistolämpötilan 225 °C. Se on varmennettua elintarvikekontaktimateriaalia, joka ei kuumennettunakaan vaaranna itse elintarviketuotetta eli leipää. (Vrt. myös muoviset kinkku- ja muut paistopussit).

Kaupoille on annettu tarkat ohjeet tuotteiden käsittelyä varten ja kauppojen leipävastaavat osallistuvat paistopistekoulutuksiin. Näin kuluttajille voidaan taata tuotteen säilyminen gluteenittomana ja keliaakikolle turvallisena.