Keventäjän Pirkka-hevit

Uusi vuosi saa monet aloittamaan keveämmän arjen. Erityisesti suolainen ruoka ja alkoholi, hiilihapolliset juomat, vaaleat hiilihydraatit sekä liikunnan puute saavat ylimääräisen nesteen kerääntymään kehoon. Turvotusta voi vähentää juomalla runsaasti vettä, liikkumalla ja muuttamalla ruokavaliota kevyemmäksi.

Erityisesti hedelmät ja vihannekset auttavat keveämpään arkeen tähtääviä ja hevejähän Pirkka-sarjasta löytyy moneen lähtöön! Hedelmiä ja vihanneksia kannattaa syödä runsaasti ja monipuolisesti, sesongin parhaimpia makuja suosien. Kasviksia voi lisätä lautaselle muutenkin kuin salaatin muodossa. Pidä vaikka kerran viikossa kasvisruokapäivä, kasviskeskiviikko

Hedelmiä ja vihanneksia tuodaan suomalaisten ostoskoreihin niin kotimaisilta tuottajilta kuin ympäri maailman - aina sieltä, missä raaka-aineet ovat sesongissa. Sesongissa olevat hevit ovat vieläpä edullisia, esimerkiksi avokadokausi ajoittuu talvikauteen ja monet sitrukset ovat parhaimmillaan alkuvuodesta. Muista, että myös pakastealtaat tarjoavat marja- ja vihannessatoa ympäri vuoden.

Kokosimme Pirkan hevivalikoimasta seitsemän ajankohtaista hedelmää ja vihannesta keveämpään alkuvuoteen. Lopussa myös kaksi helppoa vinkkiä kiireisen keventäjän arkeen!

AnanasLehtiselleriMansikkaChili

1. Pirkka tuore kuorittu ananas 500g

Ananaksella on nestettä poistava vaikutus, joten se sopii mainiosti alkuvuoden keveämpään arkeen. Raikas hedelmä taltuttaa hyvin myös makeannälkää ja on kevyt vaihtoehto herkutteluun. Pirkka tuore ananas on makea, valmiiksi kuorittu hedelmä. Herkuttele sellaisenaan, jälkiruoissa tai salaateissa, kuten lisäkkeenä tarjottavassa ananassalsassa ja jälkiruoaksi sopivassa ananas-passionsalaatissa.

2. Pirkka lehtiselleri 400g

Selleri sisältää monia terveydelle hyödyllisiä ravintoaineita ja vain hyvin vähän energiaa. Pirkka lehtiselleri sopii käytettäväksi raakana tai kypsänä dippikasvikseksi, salaatteihin, patoihin ja keittoihin. Kokeile vaikkapa wokattuja lehtisellereitä.

3. Pirkka suomalainen mansikka 500g

Mansikat sisältävät runsaasti antioksidantteja, C-vitamiinia ja niillä on myös nesteitä poistavia ominaisuuksia. Pirkka suomalaiset pakastemansikat maistuvat niin jogurtin kuin puuron kanssa, sopivat smoothieen ja ovat sellaisenaankin keveä ja makea jälkiruoka. 

4. Pirkka mieto punainen chili 50g 1lk

Chilin sanotaan kiihdyttävän aineenvaihduntaan ja sisältävän runsaasti vitamiineja. Chili tuo myös makua ruokaan kuin ruokaan, ei siis ihme että keventäjät suosivat tätä monipuolista maustetta. Pirkka miedolla punaisella chilillä saa potkua vaikkapa uuniloheen ja hedelmäsalaattiin.

AvokadoParsakaaliKurkku

5. Pirkka syöntikypsä avokado 1lk

Avokado on oikeaa superruokaa, sillä se sisältää paljon terveydelle hyväksi todettuja rasvoja. Pirkka syöntikypsä avokado on valmis nautittavaksi sellaisenaan ja sopii esimerkiksi salaatteihin tai leivän päälle. Esimerkiksi appelsiini-avokado-lohisalaatista saat runsaasti hyviä rasvahappoja. Terveelliseksi jälkiruoaksi sopii avokadosmoothie

6. Pirkka parsakaali 400g

Kaalit sopivat keventäjän ruokavalioon, sillä ne sisältävät vain vähän energiaa ja hiilihydraatteja. Esimerkiksi parsakaali sisältää runsaasti valkuaista, rautaa sekä A- ja C-vitamiinia. Pirkka parsakaali sopii hyvin gratiiniin, salaattiinkeittoon sekä sellaisenaan keitetyksi tai höyrytetyksi lisäkkeeksi.

7. Pirkka luomu suomalainen pikkukurkku

Kurkun vesipitoisuus on yli 90% ja se sisältää hyvin vähän energiaa. Siksi kurkku sopiikin keventäjän ruokavalioon erilaisissa salaateissa, sellaisenaan naposteltavana ja vaikka vihresmoothiessa tai keitossa.

+2 vinkkiä

Oikaise kotikokkailussa Pirkan valmiilla salaattisekoituksilla ja smoothiesekoituksilla!

Uudet Pirkka Välimeren virkeä salaattisekoitus 170g ja Pirkka Keisarin kepeä salaattisekotus 160g ovat valmiita sellaisinaan nautittavaksi keveänä lounaana. Välimeren virkeä salaattisekoitus sisältää salaattijuustoseosta, balsamicokastiketta ja auringonkukansiemeniä. Keisarin kepeä salaattisekoituksessa on salaatin lisäkkeenä juustolastuja, caesarkastiketta, kurpitsansiemeniä ja krutonkeja.  

Pirkka smoothie marjasekoitus 500g sisältää mansikoita, pensasmustikoita ja banaania ja Pirkka smoothie hedelmäsekoituksessa taas on ananasta, mangoa, papaijaa ja banaania. Ainekset on pakattu erillisiin annospusseihin, joten ne ovat käteviä käyttää kohmeisina tai sulatettuina. Niistä on helppo valmistaa raikas smoothie.

KeisariValimeriMarjasmoothieHedelmasmoothie

Keveät hevit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.