Mitä pakkausmerkinnät tarkoittavat?

Pirkka-tuotteiden tärkeät tuotetiedot ovat esillä entistä selkeämmin. Tarvittaessa voit kysyä lisätietoa tuotteista Ruokakeskon kuluttajapalvelusta.

Pirkka-tuotteen alkuperä aina selvillä

Pirkka-sarjan tuotteiden pakkausmerkinnät ovat aina olleet lainsäädännön vaatimuksia kattavammat. Kaikkiin kotimaisiin Pirkka-tuotteisiin merkitään valmistajan nimi sekä valmistuspaikkakunta. Ulkomaisiin Pirkka-tuotteisiin merkitään valmistusmaa.

Pirkka-elintarvikkeisiin on jo pitkään merkitty myös tuotteiden ravintoarvotaulukot, jotka uuden asetuksen myötä tulevat, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, pakollisiksi kaikkiin elintarvikkeisiin. Uusien säädösten myötä niin kalassa, hedelmissä ja vihanneksissa kuin naudanlihassakin on oltava alkuperämerkinnät. Pirkka-tuotteissa, joissa liha on yhtenä pääraaka-aineena, on lihan alkuperä merkitty myös ainesosaluetteloon.

Uusi asetus yhtenäistää merkintöjä

Uusi asetus tuo muutoksia esimerkiksi ravintoarvojen merkintään, tuotteiden nimeämiseen ja tuotteen allergeenien merkintään. Esimerkiksi jatkossa allergeenit, eli allergiaa aiheuttavat raaka-aineet, merkitään tuotteiden ainesosaluetteloon lihavoituna. Myös pakkauskuvien ohjeistus tiukentuu. Uusien pakkausmerkintöjen mukaisten tietojen tulee olla pakkauksissa vuoden loppuun mennessä.

Kysy Pirkka-tuotteista!

Me Ruokakeskossa ja K-ruokakaupossa haluamme olla varmoja, että asiakkaamme saavat riittävästi tietoa tuotteista ostopäätöstensä tueksi. Jos etsitty tieto Pirkka-tuotteesta ei löydy pakkausmerkintöjen avulla, olethan yhteydessä kuluttajapalveluumme.

Ruokakeskon kuluttajapalvelu palvelee arkisin klo 9.00–13.00 puh. 0800 0 1000. Tavoitat meidät myös sähköpostilla: ruokakesko.kuluttajapalvelu@kesko.fi

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.