Pirkka kahvi ylivoimaiseen voittoon

Makuja-sivuston kokoama viiden hengen raati testasi Suomen suosituimmat kahvit vuoden 2013 alussa. Testissä maistettiin sokkomaistossa kahdeksaa suomalaista suodatinkahvia ja ne pisteytettiin.

Kahvimerkkien joukossa oli sekä perinteisiä suosikkeja että kauppaketjujen omien merkkien edustajia. Ylivoimaiseen voittoon ylsi Pirkka kahvi, jonka pisteiden keskiarvo oli 9.

Raati arvioi Pirkka kahvin maun tujuksi, mutta maidon kanssa erittäin pehmeäksi. Sen makua kiiteltiin siitä, ettei kahvi ollut kitkerää. Kahvia epäiltiin myös kalliimmaksi kahviksi.

Hyvä sijoitus ei tullut yllätyksenä

Pirkka kahvin hyvä menestys ei tullut kahveista vastaavalle tuoteryhmäpäällikkö Sari Mäkelälle yllätyksenä, sillä Pirkka kahvin makua tarkkaillaan Ruokakeskon koekeittiössä kuukausittaisessa kahvimaistossa.
— Neljän peruskahvin sokkomaistossa Pirkka kahvi päihittää noin 16 maistajan mieltymyksen mukaan vertailussa lähes poikkeuksetta muut maistossa olevat kahvit. Hienoa, että Pirkka kahvi pärjäsi myös laajemmassa vertailussa näin hienosti, iloitsee Mäkelä.

Edullinen hinta ja vastuullinen valinta

Pirkka kahvin etuna edullisen hinnan ja hyvän maun lisäksi on, että se on valmistettu vastuullisesta UTZ-sertifioidusta kahviraaka-aineesta. Kahvin alkuperä on mahdollista jäljittää aina tuotantotilalle asti.