Ranskalainen Val de Rance valmistaa Pirkka-siideriä perinteikkäästi

Tämä sisältö on tarkoitettu 18-vuotta täyttäneille.

Parasta on ihailla omenatarhoja, kertoo Nolwenn Ruellan, uuden ranskalaisen
Pirkka Parhaat -siiderin tuottajan, Val de Rance Pleudihen-sur-Rancen vientivastaava.

Millainen on siideritehtaan vuosi?

Mehustamme loka–joulukuun sadosta riippuen kymmenestä viiteentoista tonniin omenoita vuodessa. Bretagnelaiset tarhurimme tuovat omenat autolla tai jopa kävellen. Säilömme puristetun mehun tynnyreihin ja pullotamme vuoden mittaan.

Mikä on parasta työssäsi?

Se, että saan sekä työmatkalla että toimistomme ikkunoista ihailla kauniita omenatarhoja.

Millaista ranskalainen siideri on?

Ranskalainen siideri on ainutlaatuista ja perinteikästä. Siiderimme tehdään omenamehusta ilman sokeria. Keräämme omenat vasta, kun ne ovat tippuneet kypsinä maahan.

Muistuttaako siiderinvalmistus viininvalmistusta?

Ilmasto ja omenalajikkeet, kuten viinissä rypäleet, vaikuttavat siiderin makuun. Meillä on myös siiderimestari, joka luo maut kuten chef pâtissier.

Kuiva uutuus Ranskasta 

K-ruokakaupat tuovat myyntiin Suomen ensimmäisen oman merkin ranskalaisen siiderin. Pirkka Parhaat Cidre Brut 0,33 l alk. 4,5 %, Val de Rance, on  kuiva, hapokkaan hedelmäinen ranskalainen omenasiideri. Siideri on valmistettu aidosta omenamehusta, ilman viinipohjaa. Juoma sopii ruokajuomaksi sekä nautittavaksi sellaisenaan.

”Erikoissiiderien myynti on kokonaisuudessaan kehittynyt hyvin jo useamman vuoden ajan. Amerikassa on jopa ollut nähtävillä siideribuumi, jossa craft-tyyppiset siiderit kehittyvät huomattavasti. Suomessakin erikoissiidereihin on tullut mielenkiintoisia uutuuksia tänä vuonna. Siiderien kuluttajat arvostavat yhä puhtaampia, laadukkaampia ja luonnollisempia makuja. Erikoissiidereitä ostavat yhtä lailla niin naiset kuin miehetkin ”, kertoo siiderien tuotepäällikkö Emma Honkanen.

Aitoa siideriä ilman lisättyä sokeria

Pirkka Parhaat Cidre Brut on valmistettu aidosta bretagnelaisista omenamehusta. Omenamehu on käymisteitse kypsytetty siideriksi tankissa, ranskalaista valmistusmetodia noudattaen.

”Siiderimme tehdään omenamehusta ilman lisättyä sokeria. Omenamehu on luonnollisella käymisprosessilla kypsytetty aidoksi siideriksi, eikä siihen ole erikseen lisätty hiivaa tai käytetty viinipohjaa. Mehuun käytetyt omenat poimitaan kypsinä maasta, mikä antaa täyteläisen maun siiderille”, kertoo Honkanen.

Väriltään Pirkka parhaat siideri on oranssiin vivahtava ja maultaan se on runsasrakenteinen, kuiva ja hedelmäinen, aistittavissa on myös tammista aromia. Maku on intesiivinen – maistuu hyvin myös oluenjuojille sekä vaativaan makuun. Hapokkuus on keskitasoa.

Mainio ruokajuoma kesän grillisesonkiin

Cidre Brut käy nautittavaksi sellaisenaan ilman jäitä, parhaimmillaan se on tarjoiltuna kuohuviini- tai viinilasista, joka vapauttaa siiderin aromit. Tuote sopii hyvin grilliruoan, salaattien ja alkupalojen kanssa yhdistettäväksi. Se sopii hyvin myös nautittavaksi kovien ja rasvaisten juustojen, kuten Gruèren, Comten, Parmesaanin tai Emmentalin kanssa.

Ajankohtaista

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.