Sasu Salin: Toivottavasti olen hyvä esikuva

Kun Sasu Salin, 24, ekaluokkalaisena meni ensimmäisiin koripalloharjoituksiinsa Malmin palloiluhallille Helsingissä, hän ei voinut kuvitella tulevaksi kotihallikseen Espanjan Las Palmasin hulppeaa Palacio Multiusosia. Ei mieleen tullut sekään, että urheilusta voisi tulla työ.

Nuorena Sasu pelasi koripallon lisäksi jalkapalloa ja kokeili pianonsoittoa. Noin 15-vuotiaana hän tajusi, että tarkat heitot ovat hänen vahvuutensa.

- En ole se tyyppi, joka kuljettaa supermageesti, ajaa korille ja tekee vielä pari käännöstä ennen pussitusta.

Kevätkauden Sasu pelasi kovatasoista ACB-liigaa Espanjassa Gran Canarian joukkueessa. Kesäkuussa hän veti nuorten korisleirin Varalan urheiluopistolla Tampereella.

Sasu kannustaa nuoria liikkumaan mahdollisimman paljon ja kokeilemaan useita lajeja.

- Hienoa, jos pystyn olemaan lapsille hyvä esikuva. Toivottavasti he saavat motivaatiota ja huomaavat, millaista korisammattilaisen elämä on: jokseenkin tiukkaa, mutta myös leppoisaa. Olen kiinni töissä 11 kuukautta vuodesta, ja minun on pidettävä itseni kunnossa koko ajan.

Koripallo on vienyt Sasun asumaan ulkomaille ja pelaamaan huippujoukkueissa. Hän on saanut nauttia Susijengin hypetyksestä.

- Olen aina elänyt urheilun kautta enkä tiedä, mitä tekisin nyt, jos en olisi tähdännyt täysillä ammattilaisuralle. Tekee mieli sanoa, että varmaankin opiskelisin, mutta äiti nauraisi sille. En koskaan ollut koulussa se ahkerin, Sasu virnistää.

Sasun ja Kristan vinkit Sudennälkään

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.