Fiksu tapa hyödyntää kaupan hävikki

K-ruokakauppojen syömäkelvottomasta biojätteestä valmistettua biokaasua käytetään energiana uusien Pirkka-tuotteiden valmistuksessa.

Turengin jäätelötehtaan, Myllyn Parhaan ja Wurstin valmistamat Pirkka-tuotteiden valmistuksessa käytetään 100 % uusiutuvaa suomalaista biokaasua. Biokaasu valmistetaan 200 K-ruokakaupan ja Kesko Logistiikan keskusvaraston biojätteistä.

Jatkuvaa työtä kaupan hävikin pienentämiseksi

K-ruokakauppojen tavoitteena on etsiä jatkuvasti uusia keinoja pienentää hävikkiä ja kaatopaikalle menevän jätteen määrää.

-    Ensisijaisesti K-ruokakaupassa myymättä jäävät tuotteet ohjataan ruoka-apuun. Tämä on keino hyödyntää myös syömäkelvoton ruokahävikki fiksulla tavalla energiaksi Pirkka-tuotteiden valmistukseen, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan vastuullisuuspäällikkö Timo Jäske.

Kierrättämällä jätteet biokaasuksi ja hyödyntämällä energian Pirkka-tuotteiden valmistuksessa vähennetään vuodessa hiilidioksidipäästöjä 540 tonnia. Tämä vastaa yli 4,5 miljoonaa ajettua kilometriä henkilöautolla.

Helppo valinta ympäristön puolesta

Myllyn Paras valmistaa Pirkalle biokaasuenergialla pakasteesta myytäviä esipaistettavia liha- ja munariisicocktailpasteijoita. Turengin jäätelötehdas valmistaa Pirkalle litran jäätelöitä ja Wursti noin 10 erilaista nakkia, makkaraa ja leikkelettä.

Voit siis jo seuraavalla kauppareissulla vaikuttaa ostopäätökselläsi. Valitse tuote, joka valmistetaan suomalaisella uusiutuvalla energialla. 

- Biokaasulla valmistettu Pirkka-tuote on helppo valinta ympäristön puolesta, kiteyttää Jäske.

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.