Virkkaa Pirkka-jätekasseista matto!

Värikkäät Pirkka-jätekassit saavat uuden ilmeen, kun virkkaat niistä suloisen maton esimerikiksi eteiseen, makuuhuoneeseen tai keittiöön.

Riina Riihinen Kolhosta laittoi Pirkka-jätekassit hyötykäyttöön ja virkkasi niistä itselleen värikkään muovimaton saunan eteiseen. Sosiaalisessa mediassa jaettu matto herätti ihastusta, ja yleisön pyynnöstä kokosimme Riinalta ohjeet maton tekoon. Katso kuvista, miten leikkaat jätesäkit kuteeksi ja pääset käsiksi hauskimpaan vaiheeseen eli itse virkkaamiseen.

Näin leikkaat jätesäkistä kuteen

Tarvitset:

n. 45 kpl Pirkka-jätekasseja
sakset
(tussin)

1. Leikkaa pussin pohja ja sangat pois tasaisella alustalla, esim. lattialla tai pöydällä.

2. Käännä pussi niin, että taitokset, josta pussin saa levitettyä auki, ovat päällä.

3. Käännä yläpuolelta päällimmäisin taitos ylös. Se on hyvin ohut – ole tarkka, ettet ota muita kuin sen.

Kuvassa päällimmäinen taitekerros käännettynä.

4. Voit aloittaa leikkaamisen jo tässä kohtaa, mutta nopeammin saat leikattua, jos käännät nyt puolestaan alaosan taitoksen keskelle eli samaan kohtaan, mistä juuri käännettiin yksi taitos ylös.

5. Ala leikkaamaan noin 2,5-3 cm levyisiä soiroja alhaalta ylöspäin jättäen leikkaamatta muutaman sentin matkalta (ei leikata aivan ylös asti).

Koko pussi on leikattuna soiroiksi.

6. Avaa pussi niin, että keskelle jäänyt leikkaamaton sauma on suora. Jos leikkaat oikealla kädellä, ujuta vasen käsi suikaleiden alle leikkaamisen ajaksi.

7. Yhdistä ja leikkaa soirot viistosti toisiinsa aina edelliseen leikkauskohtaan. Piirrä tarvittaessa viivat, joita pitkin leikata.

8. Viimeinen soiro leikataan myös viistosti reunaa kohti.

Pätkä muovikudetta on valmis! Leikkaa seuraava pussi ohjeiden mukaan ja solmi sen pää kiinni edelliseen pätkään. Kieputa kude tyhjään talouspaperirullan hylsyyn ja aloita virkkaaminen.

Maton virkkaaminen

Virkkaa matto numeron 8 koukulla ja Aura-maton ohjeella, jolloin maton halkaisijaksi tulee 90 senttimetriä. Ohjetta voi varioida, ja käsistään taitava tekee matosta omannäköisensä!