Yli 5500 reseptiä, olkaa hyvä

Pirkka-koekeittiössä syntyvät Suomen suosituimmat reseptit Maku, monipuoliset raaka-aineet ja luomisen ilo – siinä onnistuneen reseptin alkusointu.

Pirkka-koekeittiössä ammattitaitoiset kotitalousopettajat suunnittelevat ja testaavat vuosittain satoja uusia reseptejä sinun käyttöösi.  

K-ruoka.fin reseptipankissa on jo yli 5 500 reseptiä aina vanhoista klassikoista uusiin ja luovasti kokeileviin annoksiin. Reseptit on aina suunniteltu niin, että löydät raaka-aineet helposti omasta K-ruokakaupastasi.

Suosikkireseptejä ja uusia tuulia

Suunnittelun lähtökohtana on aina maukkaus, suomalaisia ravitsemussuosituksia kuitenkaan unohtamatta.

"Uusia reseptejä syntyy vuosittain useita satoja. Ideoita haemme niin kotimaisista kuin ulkomaisistakin ruokatrendeistä. Huomioimme resepteissä sesongin raaka-aineet sekä mielenkiintoisimmat uutuudet. Päivitämme tarvittaessa myös vanhoja suosikkireseptejä nykypäivään sopiviksi", kertoo Pirkka-koekeittiön kotitalousopettaja Laura Halonen.

Kotitalousopettaja Leena Korkalainen valottaa reseptien luomisprosessia: ”Kun kulkee aistit avoinna, ideoita voi napata kaikkialta.”

Pirkka-koekeittiön reseptit toimivat. Ne testataan koekeittiössä vähintään kahteen kertaan – niin monesti, kunnes ne toimivat pomminvarmasti.

Tasapainoa ruokavalioon

Punaisena lankana kaikissa Pirkka-koekeittiön testaamisssa resepteissä on tasapainoinen ruokavalio. Reseptejä suunniteltaessa huomioidaan suolan määrä sekä rasvan laatu ja arkileivonnassa käytetään vehnäjauhojen lisäksi kuituisia leseitä sekä siemeniä.

Resepteihin merkityt annoskoot ja ravintoarvotiedot tukevat myös jokapäiväistä, tasapainoista ruokailua.

Hae reseptejä arkeen ja juhlaan!

Reseptihaulla voit hakea reseptejä niin arkeen kuin juhlaan. Kaikki Pirkka-koekeittiön testaamat reseptit löydät reseptihaustamme. Uusimmat reseptit löydät myös K-RuokaPirkka-lehdistä  ja Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmasta.

Löydät reseptit kätevästi myös älypuhelimella.