Uusille lataajille 5€ Plussa-rahaa

Pulled chicken eli nyhtökana

Katso myös
Pulled chicken eli meksikolainen nyhtökana on melko tulinen. Kääräise tortillan sisään ja tarjoa vaikkapa illanistujaisissa.
1 rs (n. 1,1 kg)
Pirkka broilerin koipireisiä, marinoimaton
tai Pirkka broilerin rintaleikkeitä, maustamaton
1 (140 g)
sipuli
1 (250 g)
paprika
1 tlk (320 g)
Pirkka salsa chilpotle meksikolaiskastiketta
1 prk (400 g)
Pirkka Luomu kuorittuja tomaatteja
n. 1 dl
vettä
1 dl
Pirkka korianteria hienonnettuna

Lisäksi

ohraa tai riisiä
ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
126,75 kcal / 530,30 kJ
Proteiinia
9,39 g
Hiilihydraatteja
2,42 g
Rasvaa
8,79 g

Ravintosisältö per annos

Energiaa
420,00 kcal / 1750,00 kJ
Proteiinia
31,00 g
Hiilihydraatteja
8,00 g
Rasvaa
29,00 g
  • 1. Poista broilereista nahka, mutta jätä luut paikoilleen. Puolita koipireidet nivelen kohdalta.
  • 2. Hienonna sipuli ja kuutioi paprika. Kuullota ne rasvassa kattilassa. Lisää salsa ja tomaatit. Kiehauta.
  • 3. Lisää broilerit ja tarvittaessa vettä sen verran, että ne juuri ja juuri peittyvät. Keitä kannen alla noin 30 minuuttia. Nosta broilerit leikkuulaudalle, poista luut ja revi liha kahdella haarukalla tai käsin säikeiseksi. Lisää revitty broileri takaisin kastikkeeseen. Mausta korianterilla. Tarjoa lisäksi keitettyä ohraa tai riisiä ja halutessasi ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia. Vinkki! Kokeile myös tortillojen, pitaleipien tai patonkien täytteenä. Lisää tällöin noin puolet kastikkeesta revityn broilerin joukkoon, jotta täyte jää paksummaksi.
Pirkka koekeittiö

Tilaa ja nouda