Aidot mokkapalat kaakaojauheestaReseptin teki kumppani

Aidot mokkapalat kaakaojauheesta

Resepti: Sirpa Talka

  • 16 kpl
  • 30 - 60 min

Ainekset

16 kpl
    • 5dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlkaakaojauhetta
    • 1rklleivinjauhetta
    • 2tlvanilliinisokeria
    • 4munaa
    • 3dlsokeria
    • 2dlmaitoa
    • 200gmargariinia sulatettuna

Vuokaan

    • margariinia
    • korppujauhoja

Kuorrutus

    • 1dlvadelmamarmeladia
    • 1pkt(á 500 g)tomusokeria
    • 50gmargariinia sulatettuna
    • 3/4dlvahvaa kahvia

Koristeluun

    • pellavansiemeniä tai pikakahvijauhetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa kuiva-aineet kulhoon. Vaahdota toisessa kulhossa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuiva-aineet muna-sokerivaahtoon. Lisää maito ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Voitele mokkapalapannu (30x20cm) margariinilla ja jauhota se korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin puoli tuntia.
  3. Sivele kypsän, kuuman kakun pintaan vadelmamarmeladi. Anna mokkapalalevyn jäähtyä.
  4. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä seos mokkapalalevylle. Paina mokkapalan päälle kevyesti piparimuotti ja sirottele sen sisälle ohuelti pellavansiemeniä tai pikakahvijauhetta.

Tiesitkö että...

Vinkki! Terästä vadelmamarmeladi halutessasi sitrusliköörillä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua