
Aidot mokkapalat kaakaojauheesta
Mokkapalat on kahvipöydän kestosuosikki, joka maistuu kaiken ikäisille! Nopeasti valmistuva leivonnainen sopii hyvin pakastettavaksi ja on kätevä vierasvara. Resepti: Sirpa Talka
16 kpl30 - 60 min
Ainekset
16 kpl
- 5dlvehnäjauhoja
- 1/2dlkaakaojauhetta
- 1rklleivinjauhetta
- 2tlvanilliinisokeria
- 4munaa
- 3dlsokeria
- 2dlmaitoa
- 200gmargariinia sulatettuna
Vuokaan
- margariinia
- korppujauhoja
Kuorrutus
- 1dlvadelmamarmeladia
- 1pkt(á 500 g)tomusokeria
- 50gmargariinia sulatettuna
- 3/4dlvahvaa kahvia
Koristeluun
- pellavansiemeniä tai pikakahvijauhetta
Valmistus
30 - 60 min- Mittaa kuiva-aineet kulhoon. Vaahdota toisessa kulhossa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuiva-aineet muna-sokerivaahtoon. Lisää maito ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Voitele mokkapalapannu (30x20cm) margariinilla ja jauhota se korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin puoli tuntia.
- Sivele kypsän, kuuman kakun pintaan vadelmamarmeladi. Anna mokkapalalevyn jäähtyä.
- Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä seos mokkapalalevylle. Paina mokkapalan päälle kevyesti piparimuotti ja sirottele sen sisälle ohuelti pellavansiemeniä tai pikakahvijauhetta.
Tiesitkö että...
Vinkki! Terästä vadelmamarmeladi halutessasi sitrusliköörillä.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi
Pohjasta tuli ihan hyvää vaikka jätin pois vanilliinisokerin, koska sitä ei ollut kämpässä. Aika kuohkeaa. Vatkasin kyllä aggressiivisesti, en tiedä olisko voinut jättää sen vähän vähemmällekin. Päällysteitä en kokeillut tehdä, koska laitan pakkaseen ja nautin erikseen. 4/5, tai sit jos on parempi leipoon kuin mä, niin 3/5 ehkä. Mokkapalojen tarve tyydyttyi. 😑👍
Hyväää