• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Aleksanterin leivokset

Aleksanterin leivokset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • 30 - 60 min
  • 432 kcal / 100 g

Ainekset

16 annosta
    • 200gvoita tai leivontamargariinia
    • 1/2dlsokeria
    • 4dlvehnäjauhoja
    • 1keltuainen

Täyte

Kuorrutus

Koristelu

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nypi huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi joko käsin kulhossa tai monitoimikoneessa. Lisää keltuainen ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kauli taikinalevy noin 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi leivinpaperiarkkien välissä. Paista taikinalevy leivinpaperin päällä pellillä 200-asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hieman.
  2. Leikkaa kypsä levy 32 yhtäsuureksi palaksi aaltoreunaisella veitsellä. Levitä 16 palan päälle vadelmahilloa ja nosta loput palat päälle.
  3. Valuta kirsikkatölkin lientä tomusokerin joukkoon ja sekoita, kunnes seos on notkeaa ja kiiltävää. Jos liemi ei riitä, lisää hieman kylmää vettä. Levitä tomusokerikuorrutus leivosten pinnalle ja koristele 1 kirsikka/leivos.
  4. Säilytä viileässä, kunnes pinta on jähmettynyt. Leivokset mehevöityvät, jos säilytät niitä 1-2 päivää kelmun alla jääkaapissa. Tarjoa leivokset kahvin kanssa. (Huom! Taikina ei tarvitse leivinjauhetta.)

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos haluat leivoksista vaaleanpunaisia, lisää hieman elintarvikeväriä kuorrutukseen.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 432 kcal1 810 kJ
  • Proteiinia4,06 g
  • Hiilihydraatteja59,9 g
  • Rasvaa19,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua