Alkupalat porosta

Poro on yllättävänkin monipuolinen raaka-aine. Poronlihasta voi tehdä käristyksen lisäksi paljon muutakin. Liha on vähärasvaista ja se valmistuu nopeasti. Poroa ei kannata ylikypsentää. Poro ei myöskään vaadi runsaskätistä maustamista, ripaus suolaa ja pippuria riittävät.

Alkupaloihin poro soveltuu erinomaisesti. Porosta voi helposti valmistaa esimerkiksi hienostuneita suolapaloja, keittoja tai salaatteja. Siitä saa myös oivat alkupalat illanistujaisiin, pikkujouluihin ja muihin tilaisuuksiin.

Pikkusuolaiset alkupalat porosta ja poroa italialaisittain

Ihastuttavat tomaatti-poromuffinit aloittavat aterian näyttävällä tavalla ja ne ovat myös herkullisia. Koristele muffinit poronviipaleilla ja rosmariininoksilla. Testaa myös suolaiset pasteijat vaihtelun vuoksi mehevällä porotäytteellä: ruskista käristysliha pannulla ja lisää sipuli, valkosipuli, sienet, kananmuna ja smetana. Kuohkea rahkavoitaikina ja täyte tekee lopputuloksesta suussa sulavan. Poro-sipulipiiraissa on maukas kylmäsavuporo-sinihomejuustotäyte. Halutessasi voit jättää myös juuston pois ja lisätä mausteita. Poroleivokset toimivat miniversioina voileipäkakusta. Sulatejuusto ja smetana muodostavat ihanan pehmeän päällyksen leivoksiin. Tämä herkku sopii kaikenlaisiin tilaisuuksiin ja siitä saa tehtyä hienostuneen koristelemalla. Anna leivoksien maustua jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli. Voimakkaampana vaihtoehtona myös Poro-sinihomejuustoleivokset toimivat suussa sulavana pikkupalana. Kokeile myös poroa italialaisittain ja tee juhlavaa porocarpacciota. Tarjoile leivän kanssa ja ripottele päälle rucolaa.

Talvipäivän lämpimät alkupalakeitot ja letut

Pakkaspäivinä juustoinen porokeitto lämmittää ihanasti ja soveltuu hyvin nautittavaksi pienenä annoksena ennen pääruokaa. Samoin poro-kaalikeitto on ehdottomasti talven herkkuja. Savuporokeittoa kannattaa myöskin kokeilla. Keitto on  pehmeä ja lämmin alkupala, tarjoile tuoreen leivän kanssa ja nauti. Kermainen sieni-porokeitto on myös hyvä vaihtoehto aterian alkuun, herkullinen keitto valmistuu nopeasti. Ulkona vietetyn päivän jälkeen myös hiihtopäivän poroletut maistuvat varmasti perheen pienimmillekin. Letut sopivat aina hetkeen kuin hetkeen ja niitä voi tarjoilla sekä rennoissa, että juhlavammissakin tilaisuuksissa. Viimeistele puolukkahillolla. 

Valloittavat salaatit porosta

Poro sopii erittäin hyvin myös salaatteihin. Se tuo mukavasti vaihtelua ruokaisaan alkusalaattiin. Poro-mansikkasalaatti on erittäin nopea ja maukas alkupala. Valmista myös herkullinen kastike sen mausteeksi ja viimeistele parmesaanilla. Lapin porosalaatissa yhdistyy ihana leipäjuusto, kylmäsavuporo ja puolukoiden kirpeys. 

Tutustu muihinkin pororesepteihimme!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.