• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Ananaskeikauskakku

Ananaskeikauskakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 11 annosta
  • yli 60 min
  • 327 kcal / 100 g

Ainekset

11 annosta

Vuokaan

Taikina

    • 125gvoita tai margariinia
    • 1dlsokeria
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1dlPirkka perunajauhoja
    • 2tlPirkka leivinjauhetta
    • 1dlPirkka kevytmaitoa

Lisäksi

    • Pirkka vaniljajäätelöä

Valmistus

yli 60 min
  1. Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperi, voitele vuoan reunat rasvalla ja levitä fariinisokeri pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Valuta ananasrenkaat liemestään ja asettele ne vuokaan, samoin kirsikat. Valuta päälle voisula.
  2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Lisää lopuksi maito ja sekoita taikina nopeasti sekaisin. Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.
  3. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja poista leivinpaperi varovasti. Tarjoa pehmeän vaniljajäätelön kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 327 kcal1 370 kJ
  • Proteiinia3,95 g
  • Hiilihydraatteja37 g
  • Rasvaa18,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua