AnanaskukatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ananaskukat

Ananaskukat tehdään tuoreesta ananaksesta kuivaamalla. Värjää ne esimerkiksi karamellivärillä ja käytä leivonnaisten koristeena.

 • yli 60 min

Ainekset

  • 1/2tuoretta ananasta
  • punaista nestemäistä karamelliväriä
  • säilykepunajuurten lientä

Valmistus

yli 60 min
 1. Leikkaa kokonainen ananas poikittain puoliksi ja poista kanta. Leikkaa kuoret pois. Koverra kaikki mustat pilkut pois terävällä veitsellä. On tarkoitus, että reunoissa on reilusti koloja, jotta kukista tulee luonnollisemman näköisiä. Leikkaa ananas mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Älä poista kovaa keskustaa. Voit leikata ananasviipaleiden reunoihin lisää koloja tai "hapsuttaa" reunat veitsellä leikkaamalla. Kuivaa ananasviipaleet talouspaperilla taputtelemalla. Värjää kukat halutessasi punaisella karamellivärillä tai punajuurenliemellä pullasudin avulla. Levitä ananasviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle.
 2. Kuivaa ananaksia 100-asteisessa kiertoilmauunissa noin 1/2 tuntia. Käännä kukat toisin päin ja anna kuivua toiset 1/2 tuntia, käännä vielä kerran ja jatka kuivaamista 15-30 minuuttia. Jos kuivaat tavallisella tasalämpöuunilla, kuivausaika on noin 1/2 tuntia pidempi. Lopputuloksen pitäisi olla nihkeä, ei rutikuiva, jotta kukkia voi vielä muotoilla. Muotoile kukat kukiksi sopivan kokoisissa astioissa, esimerkiksi kahvikupeissa. Anna kukkien kuivahtaa muotoonsa kupeissa yön yli.
 3. Valmiit kukat muistuttavat kehäkukkia. Koristeet voit tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Säilytä niitä esimerkiksi peltirasiassa. Liian tiiviissä rasiassa kukat voivat homehtua, jos niihin on jäänyt kosteutta. Maku ananaskukilla on hyvin miedon kirpeä ja rakenne hieman sitkeä. Koristele esimerkiksi eksoottiset omenakuppikakut ananaskukilla.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
 • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Ananas
  Ananas
  1,42/kpl0,99/kg
 • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka costaricalainen makea ananas
  Pirkka costaricalainen makea ananas
  2,29/kpl1,59/kg
 • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka Luomu Reilun kaupan ananas
  Pirkka Luomu Reilun kaupan ananas
  4,30/kpl2,99/kg
 • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dr. Oetker Punainen elintarvikeväri 30ml
  Dr. Oetker Punainen elintarvikeväri 30ml
  2,39/kpl79,67/l
 • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kokonaiset punajuuret mausteliemessä 700g/470g
  Pirkka kokonaiset punajuuret mausteliemessä 700g/470g
  1,49/kpl3,17/kg
 • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Felix kokonaisia punajuuria mausteliemessä 570/380g
  Felix kokonaisia punajuuria mausteliemessä 570/380g
  1,85/kpl4,87/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille