Appelsiini-chilikanaReseptin teki kumppani

Appelsiini-chilikana

Tulinen appelsiini-chilikana tarjotaan paistetun riisin kanssa. Resepti: Midi Vuorela

  • 10 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

10 annosta
    • 1kg(n. 10 kpl)broilerin ohuen ohuita fileepihvejä, marinoimaton
    • 1-2rklöljyä
    • 1appelsiini
    • 1-4punaista tai vihreää chiliä
    • 3/4dlfariinisokeria
    • 3/4dlsoijakastiketta

Paistettu riisi

    • 1lkypsää ja jäähdytettyä jasmiini- tai basmatiriisiä
    • 2-3rklöljyä
    • 2-3kananmunaa
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna öljytilkka paistinpannulla ja paista broileripihvit useammassa erässä kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Siirrä lautaselle odottamaan.
  2. Purista appelsiinista mehu. Leikkaa huuhtaistut chilit siemenineen ohuiksi renkaiksi. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja kuullota chiliviipaleita minuutin ajan öljyssä. Lisää fariinisokeri, appelsiininmehu ja soijakastike pannuun ja keitä minuutti. Lisää broileripihvit pannuun ja anna hautua miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
  3. Kuumenna öljy laakeassa paistinpannussa kuumaksi, lisää riisi ja paista riisiin ruskea pinta. Käännä ja riko kananmunat joukkoon, ripottele suolaa ja mustapippuria päälle, jatka paistamista silloin tällöin käännellen niin että kananmunat hyytyvät ja riisissä on ruskea rapea pinta.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 16 arvostelua
  • chilikana200014.3.2018

    oli hyvää, mutta tuli kauhea ripuli!

  • chilikana200014.3.2018

    hyväksyn

  • -alp-12.1.2018

    Aika suolaista tulee, jos laittaa soijakastiketta noinkin runsaasti.

  • cousin4910.1.2017

    Mitäs puristetulle appelsiinimehulle tehdään? Missä vaiheessa lisätään ruokaan?

  • K-Kuluttajapalvelu10.1.2017

    cousin49, kiitos huomiostasi. Reseptistä on epähuomiossa jäänyt puuttumaan appelsiinimehun lisääminen. Korjaamme tämän reseptiin. Appelsiinimehu lisätään samaan aikaan soijakastikkeen ja fariinisokerin kanssa.