• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Appelsiini-marsipaanipalat

Appelsiini-marsipaanipalat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 30 kpl
  • yli 60 min
  • 363 kcal / 100 g

Ainekset

n. 30 kpl

Täyte

Voiteluun

    • 1keltuainen

Pinnalle

    • 1/2dlhasselpähkinärouhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori hienoksi ja mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Lisää mantelimassan joukkoon valkuainen ja sekoita kuohkeaksi. Mausta raastetulla appelsiininkuorella. Pane täyte jääkaappiin.
  2. Kauli kahdesta sulatetusta murotaikinalevystä pellille leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiset levyt kooltaan 10 x 40 cm. Levitä mantelimassaseos levyjen keskelle parin kolmen sentin levyisenä nauhana ja mantelimassan päälle hasselpähkinälevitettä sentin levyisenä nauhana. Käännä taikinalevyjen reunat täytteen päälle niin, että täyte jää taikinarullan sisään. Voitele päälle tuleva reuna ennen kääntämistä.
  3. Voitele tangot keltuaisella ja ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia. Leikkaa tangot vähän jäähtyneinä noin 2 1/2 sentin viipaleiksi.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 363 kcal1 520 kJ
  • Proteiinia7,88 g
  • Hiilihydraatteja35,7 g
  • Rasvaa20,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille