Uusille lataajille 5 € Plussa-rahaa

Appelsiini-suklaakrokanttijäätelö

Katso myös
Herkullinen ja kuohkea suklaajäätelö syntyy helposti valmisjauheesta ja maidosta. Lisämakua antavat keksimurut, tummaa suklaa ja krokanttia. Noin 1,30€/annos*
1 ps (116 g)
Dr. Oetker suklaajäätelöjauhetta
2 1/2 dl
Pirkka täysmaitoa
1 pkt (128 g)
Pirkka gluteenittomia appelsiini-kaakaotäytekeksejä
1/2 ps (à 175 g)
Pirkka tummasuklaahippuja

Krokantti

1/2 ps (à 100 g)
Pirkka Luomu kuorellisia manteleita
1/2 dl
sokeria
  • 1. Valmista ensin krokantti. Rouhi mantelit karkeaksi rouheeksi. Sulata sokeri paistinpannussa miedolla lämmöllä, kunnes se on sulanut ja kullanruskeaa. Lisää mantelit, sammuta levy ja anna seoksen tekeytyä pannulla pari minuuttia. Kaada seos leivinpaperin päälle, painele ohueksi levyksi ja anna kovettua vähintään 5 minuuttia. Murskaa krokantti leivinpapereiden välissä esimerkiksi lihanuijalla tai kaulimella.
  • 2. Valmista jäätelö. Mittaa kylmä maito kulhoon. Sekoita joukkoon jäätelöjauhe. Vatkaa seosta sähkövatkaimella 3 minuuttia.
  • 3. Murenna keksit. Lisää keksirouhe, tummasuklaahiput ja krokantti jäätelön joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  • 4. Lusikoi seos pakastuksen kestävään vuokaan tai rasiaan ja pakasta vähintään 4 tuntia.
  • 5. Ota jäätelö pakastimesta pehmenemään noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
  • *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Pirkka koekeittiö

Tilaa ja nouda