• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Appelsiinipossu

Appelsiinipossu
Reseptin teki kumppani
  • alle 30 min

Ainekset

    • 1rs(400g)marinoituja possunsuikaleita
    • 1rklöljyä
    • yrtti-pippurimausteseosta
    • 1tlappelsiininkuorta
    • 2appelsiinin mehu
    • 2dlvettä
    • 1/4lihaliemikuutiota
    • 2-3rklvaaleaa suurustetta
    • suolaa tai soijakastiketta
    • muutama persiljanoksa silputtuna

Pannukasvikset

    • 200gherkkusieniä
    • 1rklöljyä
    • 2tlhunajaa
    • 500gpakastekasvissekoitusta
    • suolaa
    • pippuria
    • maustesekoitusta (esim. sisilia)

Valmistus

alle 30 min
  1. Ruskista possusuikaleet öljyssä kuumassa pannussa, mausta. Lisää appelsiinin kuoriraaste, appelsiinimehu, vesi ja murennettu liemikuution palanen pannuun, pane kansi päälle ja anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
  2. Saosta kastike vaalealla suurusteella, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai soijakastiketta. Silppua persilja kastikkeen päälle.
  3. Possusuikaleiden hautuessa paista putsatut ja halkaistut herkkusienet öljy-hunajaseoksessa kauniin ruskeiksi. Siirrä sienet lautaselle odottamaan ja paista puolisulaneet kasvikset. Lisää sienet joukkoon, mausta kasvikset ja nauti appelsiinipossun kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille