Raikkaan hedelmäinen aprikoosi

Aprikoosi on raikkaan makea ja mehukas hedelmä, joka kerätään valtavasta yhdeksän metriä korkeasta puusta. Se sopii niin sellaisenaan kuin kuivattunakin monenlaiseen ruoanlaittoon ja herkutteluun: pääruokiin, jälkiruokiin, salaatteihin ja leivontaan. 

Aprikoosi on perinteinen kuivahedelmä - kuivattuja aprikooseja söisikin mielellään vaikka pussin kerralla! Aprikoosi on herkullista myös tuoreeltaan joko sellaisenaan tai vaikkapa raikkaana lisänä salaatissa tai rahkan joukossa. Aprikoosin voi myös paistaa tai tehdä vaikkapa hilloksi. Tutustu maistuviin aprikoosiresepteihimme alla!

Upean makea aprikoosikakku

Aprikoosikakku on takuuvarma herkku juhlapöytään tai yhteiseen kahvihetkeen. Esimerkiksi herkullinen  ja pekaanipähkinöillä koristeltava aprikoosi-suklaakinuskikakku katoaa taatusti parempiin suihin alta aikayksikön. Vaniljainen ja mansikoilla koristettu aprikoositäytekakku kruunaa juhlan kuin juhlan, ja kaunis sekä herkullinen aprikoosijuustokakku sopii esimerkiksi keväiseen juhlapöytään. Pähkinäinen, kuiva aprikoosikakku sopii erinomaisesti kahvin tai teen kyytipojaksi.

Aprikoosijälkiruoat herkutteluun

Kakkujen lisäksi aprikoosi sopii hienosti myös perinteisempiin jälkiruokiin ja piirakoihin. Esimerkiksi makea aprikoosi-rahkapiirakka valmistuu helposti samalla kertaa koko pellin kokoiseksi, ja herkullisesta piirakasta riittää isommallekin porukalle. Aprikoosi-jogurttimaljat tuovat värikkään tuulahduksen Lähi-idästä, ja granaattiomenan siemenet tekevät arkeen sopivasta jälkiruoasta juhlavan. Aprikoosi antaa kauniin, keltaisen pinnan herkulliseen pashatorttuun, joka yhdistää perinteisen pashan maut hyytelökakun muotoon.

Aprikoosi sopii myös ruoanlaittoon

Mehevät aprikoosi-pinaattitäytteiset broilerinfileet on maustettu juustokuminalla, valkosipulilla ja appelsiinimarmeladilla. Pirkka-koekeittiön aprikoosi-sinihomejuustobroileri on helposti valmistuva, hedelmäisen pehmeä kastike, joka sopii tarjottavaksi riisin tai paskan lisäkkeenä. Broilerilla täytetty aprikoosipiirakka on upean värinen ja täyttävä herkku, joka koristellaan basilikalla. 

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.