• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Aprikoosi-juustopikkuleivät

Aprikoosi-juustopikkuleivät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 kpl
  • 30 - 60 min
  • 373 kcal / 100 g

Ainekset

20 kpl
    • 100gPirkka leivontamargariinia
    • 3/4dlsokeria
    • 1kananmuna
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1dlgrahamjauhoja
    • 1/2tlleivinjauhetta

Täyte

    • 1/2rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 1rklsokeria
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1/2dlaprikoosimarmeladia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne sekoittaen siivilän läpi rasvaseokseen.
  2. Kauli jauhotetulla alustalla taikinasta noin puolen sentin paksuinen levy. Ota levystä pyöreällä muotilla kiekkoja ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Poista joka toisesta kiekosta pienellä muotilla -esimerkiksi kardemummaputkilon päällä - keskusta. Kauli jäljelle jäänyt taikina uudelleen.
  3. Paista pikkuleipiä 200 asteessa uunin ylätasolla noin 6-8 minuuttia. Jäähdytä pikkuleipäkiekot.
  4. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä tuorejuustoa ja aprikoosimarmeladia kokonaisen pohjakiekon pinnalle ja paina kuvioitu kiekko täytteen päälle. Täytä pikkuleivät vasta tarjoilupäivänä, sillä täytettyinä ne pehmenevät.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 373 kcal1 560 kJ
  • Proteiinia4,17 g
  • Hiilihydraatteja31,7 g
  • Rasvaa25,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille