• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Artisokkarisotto à la Jyrki Sukula

Artisokkarisotto à la Jyrki Sukula
Reseptin teki kumppani
  • 30 - 60 min

Ainekset

    • 3dlrisottoriisiä
    • 1lkasvislientä
    • 2kplvalkosipulin kynttä
    • 6kpllatva-artisokan sydämiä
    • 3dlraastettua parmesaania
    • 2rklhienonnettuja kevätsipulin varsia tai persiljaa
    • 1/2sitruunan mehu
    • suolaa
    • valkopippuria
    • oliiviöljyä
    • kuumaa vettä tarvittaessa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista artisokista lehdet käsin repimällä. Kuori varsiosa, leikkaa varret ja artisokanpohja viipaleiksi ja aseta ne sitruunalla maustettuun kylmään veteen odottamaan.
  2. Kaada paksupohjaisen kattilan pohjalle loraus oliiviöljyä. Kuullota kattilassa valkosipuli, artisokan sydämet ja riisi miedolla lämmöllä, mutta älä anna niiden ruskistua. Lisää joukkoon noin 2 dl kuumaa kasvislientä ja keitä, kunnes liemi on lähes imeytynyt riisiin. Lisää toiset 2 dl kasvislientä ja toista liemen lisäämistä kunnes riisi on kypsää. Lopussa voi myös lisätä vettä, mikäli nestettä tarvitaan.
  3. Sekoita joukkoon parmesanraaste, älä kuitenkaan anna enää risoton kiehua. Lisää sitruunanmehu ja mausteet sekä tarkista maku. Parhaimmillaan risotto on tarjoiltaessa löysää.

Kommentoi

Arvosana reseptille