• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Aulin makea joululimppu

Aulin makea joululimppu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 annosta
  • yli 60 min
  • 280 kcal / 100 g

Ainekset

2 annosta
    • 50ghiivaa
    • 1/4dlhaaleaa vettä
    • 1/2lpiimää
    • 2 1/2dlsiirappia
    • 1rklpomeranssin kuorta hienonnettuna
    • 1/2rklfenkolinsiemeniä tai kuminaa
    • 1rklsuolaa
    • 7 1/2dlvehnäjauhoja
    • 7dlruisjauhoja

Voiteluun

    • 1/2dlhaaleaa vettä
    • 1/2rklsiirappia

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva pieneen vesitilkkaan. Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma mausteseos piimän joukkoon. Lisää suola ja hiivaseos.
  2. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja jatka alustamista kunnes taikina on notkeaa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi (noin 45 minuuttia) lämpimässä paikassa.
  3. Kumoa taikina leivinpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Leivo taikinasta kaksi limppua. Kohota limput hyvin (noin tunti) ja pistele ne varovasti.
  4. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Voitele limppuja siirappivedellä muutaman kerran paistamisen aikana. Aulin joululimput säilyvät kauan tuoreina.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 280 kcal1 170 kJ
  • Proteiinia7,2 g
  • Hiilihydraatteja59,2 g
  • Rasvaa1,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 14 arvostelua
  • Niin hyvää, etten sanotuksi saa23.12.2016

    Maailman paras joululimppu! Olen tehnyt limppuja joka jouluksi tällä reseptillä siitä saakka, kun resepti lehdessä julkaistiin. Aulin makeasta joululimpusta tykkää koko perhe. Ilman sitä ei joulu tule.