Aulin makea joululimppu
- Annosmäärä2 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Leivo Aulin makea joululimppu ilahduttamaan naapuria tai ystävää joulupöytään. Reseptistä tulee kaksi limppua, jotka säilyvät mehevinä useita päiviä.
Ainekset
2 annosta
50 g | hiivaa tai |
1/4 dl | haaleaa vettä tai |
1/2 l | piimää tai |
2 1/2 dl | siirappia tai |
1 rkl | pomeranssin kuorta hienonnettuna tai |
1/2 rkl | fenkolinsiemeniä tai kuminaa tai |
1 rkl | suolaa tai |
7 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
7 dl | ruisjauhoja tai |
Voiteluun | |
---|---|
1/2 dl | haaleaa vettä tai |
1/2 rkl | siirappia tai |
Ravintosisältö
Energia | 983 kJ / 235 kcal |
Rasva | 1,4 g |
josta tyydyttynyttä | 0,5 g |
Hiilihydraatit | 46,8 g |
josta sokereita | 16,1 g |
Proteiini | 6,1 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Liuota hiiva pieneen vesitilkkaan. Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma mausteseos piimän joukkoon. Lisää suola ja hiivaseos.
Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja jatka alustamista kunnes taikina on notkeaa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi (noin 45 minuuttia) lämpimässä paikassa.
Kumoa taikina leivinpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Leivo taikinasta kaksi limppua. Kohota limput hyvin (noin tunti) ja pistele ne varovasti.
Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Voitele limppuja siirappivedellä muutaman kerran paistamisen aikana. Aulin joululimput säilyvät kauan tuoreina.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Pirkka suomalainen AB-piimä 1lHinta 1,55/kpl1,55/l
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,39/kpl9,69/kg
- Santa Maria Pomeranssinkuori jauhettu, pussi 20gHinta 0,99/kpl49,50/kg
- Meira Fenkoli 25g kok ps mausteHinta 1,15/kpl46,00/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka suomalainen ruisjauho 5kgHinta 6,19/kpl1,24/kg
- Arla AB piimä 1,5 % Suomesta 1lHinta 1,85/kpl1,85/l
- Arla AB-piimä 2,5 % 1l vähälaktoosinenHinta 1,85/kpl1,85/l
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,59/kpl3,45/kg
- Meira Pomeranssink 25g jauh ps mausHinta 1,19/kpl47,60/kg
- Santa Maria Fenkolinsiemen, pussi 13gHinta 0,89/kpl68,46/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
- Pirkka ruisjauho 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- Myllärin Luomu Ruisjauho 1kgHinta 2,29/kpl2,29/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(73 arviota)
- yli 60 min3,3(3 arviota)
- yli 60 min4,0(10 arviota)
- yli 60 min3,1(9 arviota)
- yli 60 min4,2(112 arviota)
- yli 60 min3,5(6 arviota)
- yli 60 min4,7(13 arviota)
- yli 60 min5,0(1 arvio)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (75 arviota)
- Limpun ystävä11 kuukautta sittenOnko pistely välttämätöntä? Limppuni aina lässähtää ja pienenee puolet koostaan heti ekasta haarukan pistosta.
- K-Kuluttajapalvelu11 kuukautta sittenLimpun ystävä, kiitos kysymyksestä! Leipä repeää helposti, jos sitä ei pistele.
- AikkuHoo11 kuukautta sittenTämä on hyvä ohje, hyvin samanlainen kuin se mitä olen käyttänyt monta vuotta, mutta tässä en enemmän siirappia, mikä tekee leivästä ihanan makeaa. Lisään näiden mausteiden lisäksi vielä anista. Nam! Joulu on hyvän makuinen juhla.
- Upi2 vuotta sittenEi jatkoon. Taikina ei noussu vaikka tein kaikki ohjeen mukaan. Leivät paistu huonosti ja oli kovaa jänkkiä koko leipä. Ja ohjeita olen seurannu tarkkaan. Iso pettymys.
- Anne4 vuotta sittenTätä ohjetta olen käyttänyt monta vuotta. Löysin sen sattumalta netistä ja siitä tuli heti vakituinen osa joululeivontaa. Asun USA:ssa ja täällä on esim. jauhot erilaisia joka vaikuttaa leivontaan, mutta tällä ohjeella tuli eka yrityksellä tosi hyviä limppuja. Tämä leipä maistuu myös täkäläisten suussa.
- Niin hyvää, etten sanotuksi saa6 vuotta sittenMaailman paras joululimppu! Olen tehnyt limppuja joka jouluksi tällä reseptillä siitä saakka, kun resepti lehdessä julkaistiin. Aulin makeasta joululimpusta tykkää koko perhe. Ilman sitä ei joulu tule.