• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Aurinkoinen jogurttikakku

Aurinkoinen jogurttikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 124 kcal / 100 g

Ainekset

Pohja

Täyte

    • 5liivatelehteä
    • 1tlk(420 g)sokeriliemeen säilöttyjä aprikoosin- tai persikan-
    • puolikkaita
    • 2tlvanilliinisokeria
    • 1/2dlPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1tlk(2 1/2 dl)Flora Vanilla vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    • 1/2dlsitruunanmehua

Hyytelö

    • 3dlappelsiini-porkkanajuomaa
    • 3liivatelehteä

Koristeeksi

    • kirvelinoksia

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista kakku mielellään edellisenä päivänä, jotta hyytelöt ehtivät hyytyä.
  2. Kuumenna valurautainen puhdas paistinpannu ja paahda siinä ruishiutaleita koko ajan tehokkaasti sekoittaen, jotta hiutaleet saavat hiukan väriä, mutta eivät pala. Nosta pannu liedeltä ja lisää joukkoon voi ja fariinisokeri. Sekoita, jotta hiutaleet imevät rasvan tasaisesti.
  3. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele seos pohjalle tasaiseksi tiiviiksi kerrokseksi. Nosta vuoka kylmään kovettumaan.
  4. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään vähintään kymmeneksi minuutiksi. Valuta aprikoosit liemestä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita jogurtin joukkoon. Mausta vanilliinisokerilla ja juoksevalla hunajalla. Vatkaa vanilliinikastike vaahdoksi.
  5. Yhdistä vaahto ja jogurtti ja sekoita hyvin. Kuumenna sitruunanmehu ja sulata siihen mahdollisimman kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kun seos on sulanut tasaiseksi, sekoita se hyvin täytteen joukkoon ja kaada vuokaan ruispohjan päälle. Tasoita pinta mahdollisimman tasaiseksi. Peitä kelmulla ja nosta kylmään hyytymään pariksi tunniksi.
  6. Kuumenna 1/2 dl appelsiini-porkkanajuomaa kasarissa ja sulata siihen vedessä pehmennetyt, kuivaksi puserretut liivatelehdet. Kun seos on tasaista, lisää loput mehusta ja lusikoi tämä jäähtynyt juoma hyytyneen kakun pinnalle ja nosta suoralle alustalle kylmään hyytymään vähintään 2-3 tunniksi.
  7. Irrota vuoan reuna ja vedä kakku vadille pohjapaperin avulla. Koristele kirvelin hennoilla oksilla ja tarjoa jälkiruoaksi tai kahvin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 124 kcal521 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja20 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1