• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Avokado-juuresleipä

Avokado-juuresleipä
Reseptin teki kumppani
  • yli 60 min

Ainekset

    • 1Juuresleipä esim. Palsternakka-Porkkana
    • 4rklavokadotahnaa
    • 2hyppysellistä paahdettuja juureslastuja

Avokadotahna

    • 1kypsä avokado
    • 2rklturkkilaista jogurttia
    • 1rklsitruunan mehua
    • 1/2tlsuolaa

Juuressipsit

    • 1punajuuri
    • porkkana
    • nauris
    • 2rkloliiviöljyä
    • mausteita makusi mukaan

Valmistus

yli 60 min
  1. Kasvissyöjän herkkuleipä syntyy yhdistämällä avokadotahna Juuresleipään. Ihanan pehmeä tahna syntyy sekoittamalla avokadoon sitruunamehua ja turkkilaista jogurttia. Lisää leivän pinnalle juuressipsejä antamaan rapsakkuutta. Voit tehdä leivästä myös herkullisia tapas-paloja puolittamalla leivän neljään osaan. Nämä ovat mitä parhaimpia ja terveellisiä naposteluherkkuja.
  2. Juuressipsit voi valmistaa etukäteen. Leikkaa juurekset ohuiksi siivuiksi ja lisää joukkoon oliiviöljy ja mausteet. Pyörittele siivut hyvin öljyssä ja mausteissa ja kaada sipsit uunipellille.
  3. Paista sipsejä 220 asteessa noin 10-15 minuuttia. Sen jälkeen laske lämpötila 90 asteeseen ja paahda sipsejä 1-2 tuntia, kunnes sipsit ovat rapsakoita. Voit myös hyvin käyttää kaupan valmiita juuressipsejä.
  4. Valmista seuraavaksi avokadotahna. Kuori avokado ja poista sen siemen. Riko sen rakenne haarukalla karkeaksi soseeksi ja lisää muut ainekset ja sekoita. Halutessasi voit paahtaa Juuresleivän.
  5. Levitä puolikkaan leivän päälle 2 ruokalusikallista avokadotahnaa ja ripottele sen päälle juureslastut. Vinkki: Leikkaamalla puolikkaan leivän neljään osaan, saa siitä pieniä tapas-paloja.

Kommentoi

Arvosana reseptille1