• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Avokado-tomaattisalsa

Korianterilla maustettu avokado-tomaattisalsa on mainio alkupala tai lisäke esimerkiksi kalalle tai meksikolaisille ruoille.
Avokado-tomaattisalsa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 15 min

Ainekset

6 annosta
    • 2-3(500 g)avokadoa
    • 3(300 g)tomaattia
    • 1(70 g)punasipuli
    • 1limetti
    • 2rkl(oliivi)öljyä
    • 1/2rkljuoksevaa hunajaa
    • 1/4tlsuolaa
    • 1dlPirkka korianteria

Valmistus

alle 15 min
  1. Halkaise avokadot, poista kivet ja irrota hedelmälihat kuorista. Kuutioi avokadot ja tomaatit. Hienonna punasipuli ja halkaistu chili, josta siemenet on poistettu.
  2. Raasta hyvin pestyn limetin kuori ja purista hedelmästä mehu. Sekoita öljy, limetinkuoriraaste ja -mehu, hunaja sekä suola keskenään.
  3. Sekoita salsan ainekset keskenään ja mausta limettiöljyllä. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu korianteri. Anna salsan maustua kylmässä tarjoiluhetkeen saakka. Tarjoa esimerkiksi paistetun lohen ja broilerin tai meksikolaisten ruokien lisäkkeenä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua