• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Avokadokeitto

Avokadokeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 460 kcal / annos (420g)

Ainekset

4 annosta
    • 1salottisipuli
    • 1ps(150 g)tuoretta pinaattia
    • 1/2rklöljyä
    • 3avokadoa
    • n. 8dlvettä
    • 2rklkasvis- tai kanafondia
    • 1-2rklsitruunan mehua
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Pinnalle

    • tuoretta rakuunaa tai minttua

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kiehauta sipuli kattilassa tilkassa öljyä. Lisää joukkoon pinaatti ja hauduta muutama minuutti.
  2. Halkaise avokadot. Poista siemenet ja koverra hedelmäliha lusikalla puolikkaista. Soseuta sipuli, pinaatti ja avokadon puolikkaat kattilassa sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
  3. Sekoita soseen joukkoon vesi. Mausta kasvisfondilla, sitruunan mehulla sekä ripauksella suolaa ja mustapippuria. Kuumenna keitto ja ripottele pinnalle hienonnettua rakuunaa tai minttua.
  4. Sekoita sulaneiden katkarapujen joukkoon ranskankerma. Tarjoa avokadokeitto katkarapuseoksen ja patongin kanssa.

Ravintosisältö perannos 420g100 g

  • 460 kcal1 930 kJ
  • Proteiinia10 g
  • Hiilihydraatteja6 g
  • Rasvaa45 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2