• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Äyriäispiiras

Äyriäispiirassa maistuvat merelliset maut, simpukat, katkaravut ja lohi. Tarjoa äyriäispiiras esimerkiksi iltapalana.
Äyriäispiiras
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 12 palaa
  • 30 - 60 min
  • 234 kcal / annos (100g)

Ainekset

n. 12 palaa

Täyte

Munamaito

    • 4kananmunaa
    • 1tlkkermaviiliä
    • 1tlk(2 dl)kevytkermaa
    • 1-2tlsitruunapippuria
    • 1/2tlsuolaa

Päälle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kaaviloi sulanut voitaikina uunipannun kokoiseksi levyksi. Nosta taikinalevy leivinpaperin päälle uunipannulle ja nosta hiukan reunoja.
  2. Valuta säilykkeistä liemet. Levitä pohjalle hienonnettu lohi, katkaravut ja simpukat. Hienonna halkaistu, huuhdeltu purjo. Levitä purjo-ja tillisilppu äyriäisten päälle.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon kermaviili, kevytkerma ja mausteet. Kaada munamaito piirakan päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.
  4. Paista 225-asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa haaleana kahvipöydässä pieniksi ruuduiksi leikattuna tai iltapalalla raikkaan salaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 234 kcal982 kJ
  • Proteiinia11,9 g
  • Hiilihydraatteja11,7 g
  • Rasvaa15,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille