• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Bagelit eli vesirinkelit

Resepti: Midi Vuorela
Bagelit eli vesirinkelit
Reseptin teki kumppani
  • 24 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

24 annosta
    • 5dlvettä
    • 2tlsuolaa
    • 1/4dlsokeria
    • 1pala(á 50 g)hiivaa
    • 2dlkaurahiutaleita
    • 10dlhiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
    • 50gmargariinia tai voita

Keittämiseen:

    • 2lvettä
    • 2rklkarkeaa merisuolaa

Pinnalle:

    • seesamin- tai unikonsiemeniä

Valmistus

yli 60 min
  1. Kaada 40-asteiseksi lämmitetty vesi taikinakulhoon, lisää suola, sokeri ja hiiva. Sekoita hyvin, lisää hiutaleet, kaksi kolmasosaa jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhot ja vaivaa taikina kulhon laidasta irtoavaksi. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Kumoa taikina jauhoilla ripotellulle työpöydälle, jaa kahteen osaan ja leikkaa palat kahteentoista osaan. Pyöritä taikinapalat pyöreiksi sämpylöiksi ja siirrä ne leivinpaperoidulle pellille, peitä ja anna kohota sen aikaa kunnes vesi kiehuu.
  3. Kuumenna vesi ja merisuola kiehuvaksi. Pyöräytä sämpylöiden keskelle reikä kahdella sormella ja siirrä rinkilät kiehuvaan veteen. Keitä 2-3 minuuttia. Keittoastian laakeudesta riippuen kerralla voi keittää kolmesta kuuteen rinkilää.
  4. Nosta rinkilät reikäkauhalla leivinpaperoidulle pellille ja ripottele unikon- tai seesaminsiemeniä päälle.
  5. Paista uunissa 220 asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoa lämpimänä erilaisten täytteiden kanssa.
  6. Vinkki! Halkaise ja paahda eiliset bagelit leivänpaahtimessa.
  7. 3 x täyte bagelille: 1. Maustamatonta tuorejuustoa + tuoreyrttisilpulla maustettua kylmäsavu-, savu- tai graavilohta. 2. Valutettuja salaattijuustokuutioita haarukalla hienonnettuna + hiukan kermaviiliä sekaan + päälle minttu-tillimaustettuja, ohuita tuorekurkkuviipaleita. 3. Appelsiinituorejuustoa + paistettuja nektariinilohkoja + sipaisu vadelmahilloa päälle.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu