Banaani antaa makeaa voimaa

Banaani sopii erinomaisesti leivoksiin, jälkiruokiin ja nopeisiin välipaloihin.  Se istuu hienosti myös pitsan päälle, makeuttajaksi salaattiin, porsaanlihan tai kanan joukkoon, kasviskeittoa pehmentämään ja vaikka mitä muuta!

Makeat banaanireseptit herkutteluun

Mehevä banaanikakku on kätevä tapa hyödyntää ylikypsät banaanit. Herkulliset banaanimuffinssit tai mansikkaisen banaanirahkan taas voi pyöräyttää pikaisellakin aikataululla, ja sitäkin nopeammin valmistuvat terveellisen marjaiset banaanijäätelö ja banaanismoothie sekä mansikkainen banaanipirtelö.Vaihtelua kahvipöytään tuo ananaksella terästetty banaanipiirakka!

Herkulliset banaaniletut

Perinteiset letut saavat ihanan, makean maun kun niihin lisätään banaania. Maidottomat banaaniletut maistuvatkin kaiken ikäisille. Banaaniletut appelsiinisalsalla tuovat persoonallisen säväyksen perinteisiin lättyihin, ja ovat nekin maidottomia. Banaaniohukaiset maistuvat taivaalliselta raikkaan sitrussalaatin kera. 

Banaani ruoanlaitossa

Kuten todettu, banaani ei ole yksin jälkiruoissa käytettävä herkku - se sopii erittäin hyvin myös ruoanlaittoon esimerkiksi porsaan, kanan tai kalan kaveriksi. Suolapähkinöillä viimeistelty banaanipossu vie kielen mennessään, ja kermainen banaanikala houkuttelee tuoksullaan. Intialaiset banaanibroileri ja broileribanaanikorma ovat myös kokeilemisen arvoisia, maukkaita erikoisuuksia. Appelsiininen banaanituorepuuro auttaa vauhtiin aamulla ja raikkailla mansikoilla koristeltu banaanisalaatti piristää välipalana tai vaikka jälkkärinä jäätelön kanssa. 

Tutustu myös muihin herkullisiin banaaniresepteihimme!

Banaanireseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.