• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Basilika-perunasalaatti

Resepti: Midi Vuorela
Basilika-perunasalaatti
Reseptin teki kumppani
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 700gkiinteitä perunoita
    • 150gparmesaania
    • 1ruukkubasilikaa
    • 1 1/4dloliiviöljyä
    • 1/4dlviinietikkaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1tlrouhittua mustapippuria
    • 1rklhunajaa
    • 1rspienilehtistä salaattia esim. vuonankaalia
    • 2dlkivettömiä kalamata-oliiveja

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Valuta ja jäähdytä.
  2. Raasta parmesaani karkeaksi. Silppua basilika. Sekoita oliiviöljy, viinietikka, suola, mustapippuri ja hunaja.
  3. Kuori ja kuutioi lämpimät perunat, lisää parmesaaniraaste, basilika ja öljy-viinietikkakastike. Sekoita. Anna salaatin maustua 15-30 minuuttia. Levitä huuhdotut ja lingotut salaatinlehdet tarjoiluvadille tai lautasille, annostele perunasalaatti lehtien päälle ja ripottele oliivit pinnalle.
  4. Tarjoa alkuruokapöydässä kalan kera tai liharuoan lisukkeena.

Kommentoi

Arvosana reseptille