Makean maukas bataatti

Värikästä ja makeaa bataattia käytetään perunan tavoin monenlaisissa arkiruoissa ja vähän eksoottisempanakin vaihtoehtona. Sen voi paistaa, keittää ja vaikkapa grillata, ja se sopii erinomaisesti tuomaan vaihtelua perinteisille perunaruoille kuten muusille ja kiusauksille tai ranskalaisille.

Toisin kuin moni uskoo, bataatti ei ole sukua perunalle. Bataatti voi olla kuoreltaan punainen, violetti, ruskea tai valkoinen. Värikkään kuoren alla sisus voi olla oranssi, violetti tai valkoinen. Kokeile esimerkiksi violettia purppurabataattia tuomaan uutta väriä bataattiranskalaisiin. Vaalealihainen bataatti taas on perinteiseen oranssiin verrattuna ehkä vieläkin makeampi.

BataattiPurppurabataatti

Bataatti maistuu kaiken ikäisille, mutta on erityisesti kuntoilijoiden, laihduttajien ja muiden ruokavaliostaan huolehtivien suosiossa. Bataatista on moneen – siitä voi taikoa herkullisen sosekeiton, muusin, padan, kiusauksen, laatikkoruoan sekä upeita lohkoja ja ranskalaisia, jotka ovat tulossa yhä suositummiksi. Bataatti sopii hyvin myös piirakoihin ja pilkottuna se maistuu muiden vihannesten joukossa pataruoissa tai uunijuureksissa. 

Pehmeät bataattikeitot

Bataattikeitot on helppo ja nopea tehdä valmiista Pirkka -bataattisoseesta. Kookosmaitoon keitetty bataattikeitto koristellaan persiljalla, ja chili tuo keittoon tulisuutta. Tomaattinen vuohenjuusto-bataattikeitto sopii erinomaisesti alkuruoaksi tai lounaskeitoksi. Tuoreella basilikalla viimeistelty bataatti-savujuustokeitto tarjoillaan ruisleivän kera. Eksoottinen bataatti-kookoskeitto maustetaan limetinmehulla, chilitahnalla ja pippurilla.

Maittavat bataattilaatikot

Bataattilaatikko sopii vaikka joulupöytään tai syksyisten liharuokien lisäkeeksi - saat vaihtelua perinteisiin laatikkoruokiin! Jos aika on kortilla, helppo bataattilaatikko valmistuu Pirkan valmiista bataattisoseesta nopeallakin aikataululla. Bataatti-perunasoselaatikko eli cottage pie tehdään naudan jauhelihasta. Käyttövalmiista Pirkan bataattisoseesta ja omenasoseesta valmistuu helposti herkullisen jouluinen bataatti-omenasoselaatikko, joka koristellaan rouhituilla pekaanipähkinöillä. 

Muut herkulliset bataattireseptit

Perinteiselle muusille tuo vaihtelua perunainen bataattisose, joka viimeistellään ripauksella tuoretta persiljaa. Herkullinen ja helppotekoinen, riistainen bataattivuoka maistuu vaikka raikkaan salaatin kanssa. Yrttimarinoidut uunijuurekset tehdään bataatista, palsternakasta ja sipulista sekä mm. Pirkka Provencen Mix -yrttisekoituksesta. Bataatti-grillijuustosalaatti on upea lisäke, jossa makea bataatti ja suolainen grillijuusto muodostavat mitä ihanimman makuparin. Myös bataatit voi grillata!

Tutustu myös muihin herkullisiin bataattiresepteihin!

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Bataattireseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Bloggarit hurmaantuivat bataatista

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.