• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Bataatti-kukkaleipä

Bataatti-kukkaleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 247 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl

Voiteluun

    • 1kananmuna

Pinnalle

    • kurpitsan-, unikon-, ja kuorettomia seesamin-
    • siemeniä

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä bataattisose ja vesi noin 42-asteiseksi ja sekoita soseeseen suola. Lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
  2. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Painele ilmakuplat taikinasta ja pyörittele taikinasta 14 sämpylää. Asettele sämpylät kahdeksi kukan muotoiseksi leiväksi. Kohota leivät hyvin.
  4. Voitele leivät kananmunalla. Ripottele kukkien keskustoihin kurpitsansiemeniä ja terälehtiin unikon- ja seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 247 kcal1 030 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja33,3 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4