• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Blinit lohi-katkarapu täytteellä

Blinit lohi-katkarapu täytteellä
Reseptin teki kumppani
  • 30 - 60 min

Ainekset

Blinit

    • 0,5lmaitoa
    • 0,5lvettä
    • 1pskuivahiivaa
    • 3tlsuolaa
    • 5dltattarijauhoja
    • n. 5dlvehnäjauhoja
    • 5dlvoita paistamiseen

Blinitäyte katkaravuista ja lohesta

    • 300gkirjolohisuikaleita
    • 100gkatkarapuja (sulata ja valuta hyvin)
    • 1maustekurkku (10 viipaletta)
    • 1/2punasipuli
    • 1/2sitruunan mehu
    • 1prksmetanaa
    • tillisilppua

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna neste niin, että se on reilun kädenlämpöistä. Sekoita kuivahiiva ja suola nesteeseen. Sen jälkeen sekoita joukkoon tattari- ja vehnäjauhot. Taikina saa olla reilusti paksumpaa kuin lettutaikina.
  2. Anna taikinan käydä pöydällä niin, että se alkaa selkeästi kuohua. Lisää joukkoon 4 kananmunaa.
  3. Paistamiseen tarvitaan kirkastettua voita. Sulata voi kattilassa rauhallisesti, niin että hera valuu pohjalle ja käytä paistamiseen päällä oleva kirkas voi.
  4. Kypsennä lohisuikaleet pannulla ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
  5. Pilko kaikki muut raaka-aineet pieneksi ja sekoita keskenään. Lisää joukkoon jäähtyneet lohisuikaleet. Vaahdota smetana kuohkeaksi ja lisää joukkoon. (Jos haluaa lisätä täytteen määrää lisää joukkoon haluamasi määrä kartanopikkelssiä)
  6. Lisää tarvittaessa suolaa ja anna maustua kylmässä ainakin 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille
  • Tarja1.4.2017

    Puuttuuko ohjeesta Vehnäjauhot?

  • K-Kuluttajapalvelu1.4.2017

    Tarja, kiitos huomiostasi. Reseptistä on tosiaan jäänyt puuttumaan vehnäjauhojen määrä (n. 5 dl). Korjaamme virheen reseptiin.