
Blinit lohi-katkarapu täytteellä
Vastapaistetut, rapeat blinit kuuluvat kevättalven herkkuihin. Tarjoa blinit perinteisesti mädin kanssa.
30 - 60 min
Ainekset
Blinit
- 0,5lmaitoa
- 0,5lvettä
- 1pskuivahiivaa
- 3tlsuolaa
- 5dltattarijauhoja
- n. 5dlvehnäjauhoja
- 5dlvoita paistamiseen
Blinitäyte katkaravuista ja lohesta
- 300gkirjolohisuikaleita
- 100gkatkarapuja (sulata ja valuta hyvin)
- 1maustekurkku
- 1/2punasipuli
- 1/2sitruunan mehu
- 1prksmetanaa
- tilliä hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Kuumenna neste niin, että se on reilun kädenlämpöistä. Sekoita kuivahiiva ja suola nesteeseen. Sen jälkeen sekoita joukkoon tattari- ja vehnäjauhot. Taikina saa olla reilusti paksumpaa kuin lettutaikina.
- Anna taikinan käydä pöydällä niin, että se alkaa selkeästi kuohua. Lisää joukkoon 4 kananmunaa.
- Paistamiseen tarvitaan kirkastettua voita. Sulata voi kattilassa rauhallisesti, niin että hera valuu pohjalle ja käytä paistamiseen päällä oleva kirkas voi.
- Kypsennä lohisuikaleet pannulla ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
- Pilko kaikki muut raaka-aineet pieneksi ja sekoita keskenään. Lisää joukkoon jäähtyneet lohisuikaleet. Vaahdota smetana kuohkeaksi ja lisää joukkoon. (Jos haluaa lisätä täytteen määrää lisää joukkoon haluamasi määrä kartanopikkelssiä)
- Lisää tarvittaessa suolaa ja anna maustua kylmässä ainakin 30 minuuttia ennen tarjoilua.
Kommentoi
Puuttuuko ohjeesta Vehnäjauhot?
Tarja, kiitos huomiostasi. Reseptistä on tosiaan jäänyt puuttumaan vehnäjauhojen määrä (n. 5 dl). Korjaamme virheen reseptiin.