• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Bolognese

Yksi tunnetuimmista Italian keittiön klassikoista on Bolognese. Perinteisessä bolognesessa käytetään aina sipulia, selleriä ja porkkanaa.
Bolognese
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 215 kcal / annos (200g)

Ainekset

8 annosta

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi kuutioiksi. Hienonna kuoritut sipulit. Paloittele pekoni pieniksi paloiksi.
  2. Ruskista pekonit suuressa paistokasarissa. Lisää kaikki kasvikset ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää jauheliha ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia puolella teholla. Jauhelihaa ei ole tarkoitus ruskistaa.
  3. Lisää viini, tomaattipyree ja mausteet. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes osa nesteestä on haihtunut. Lisää tomaatit liemineen ja sekoittele, jotta tomaatit hieman murskaantuvat. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Kastikkeen on tarkoitus olla sakeaa, mutta lisää tarvittaessa tilkka vettä haudutuksen aikana.
  4. Sekoita joukkoon maito ja kuumenna kastike. Tarjoa bolognese pastan ja juustoraasteen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos bolognesea jää yli, käytä se lämpimiin voileipiin, lettujen, wrappien tai uuniperunoiden täytteeksi. Voit myös pakastaa kastikkeen.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 215 kcal900 kJ
  • Proteiinia11 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua