• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Bratwurstit ja värikäs papu-perunasalaatti

Papu-vihannessekoitus tuo vaihtelua perinteiseen perunasalaattiin. Perunasalaatin kanssa maistuu bratwursti tai muu mausteinen makkara.
Bratwurstit ja värikäs papu-perunasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 186 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Kastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä ja jäähdytä perunat. Sekoita kastikkeen ainekset. Kiehauta pakastevihannekset öljyssä pannulla, kunnes irtonainen neste on haihtunut ja anna jäähtyä. Mausta suolalla.
  2. Lado pekoniviipaleet kylmälle pannulle ja kuumenna hitaasti. Käännä välillä ja kypsennä, kunnes rasva on sulanut pois ja pekoni saanut väriä. Valuta pekonit talouspaperin päällä ja leikkaa jäähtyneenä pieneksi silpuksi.
  3. Kuori perunat ja leikkaa viipaleiksi. Mausta perunaviipaleet suolalla ja pippurilla. Kaada päälle puolet kastikkeesta ja sekoita. Leikkaa koristeeksi muutama rengas punasipulista ja hienonna loput. Lado perunat, papu-vihannessekoitus ja sipulisilppu kerroksittain laakeaan astiaan ja levitä sipulirenkaat ja pekonisilppu päälle. Valele salaatti lopulla kastikkeella. Nosta kylmään maustumaan.
  4. Paista makkara pannulla ja tarjoa salaatin kanssa. Salaatti sopii hyvin myös grillatun lihan lisäkkeeksi ja kevyeksi ateriaksi leivän kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 186 kcal777 kJ
  • Proteiinia6,74 g
  • Hiilihydraatteja5,69 g
  • Rasvaa15,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1